NM junior stafett H17-20 (22.09.2013)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Svullrya nord
Arrangør: Grue IL
Land: Norge
Disiplin: Stafett
Distanse: 3.27 km
Tid: 23:18
Skjedde noe rart med GPS'en. Sporet stemmer, men ikke avstand og tid.

Hadde vært tung i beina de to første løpene på Grue, men på morgenen før stafetten kjentes de mye bedre.
Gutta løp veldig bra på de to første etappene, og jeg løp ut på 15. plass!

Det var ingen i umiddelbar nærhet rundt meg da løp ut, men ved 1. post så jeg flere løpere. Så en post, og var på vei mot den, men skjønte at den ikke var min likevel.
2. post var den første posten inne i stein-og-grop-terrenget. Så flere gaflingsposter underveis mot 3. post, og det var flere løpere rundt omkring i skogen. Her tok jeg igjen en fyr fra Kongsberg, som holdt et tempo som egentlig passet meg ganske bra.
Tok igjen en fyr fra Hamar før 4. post, og vi blei en lita klynge videre oppover mot 5. post. Valgte å løpe rett på her også, og det gikk bra å orientere på myrene og vegetasjonen.
Vi ble passert av noen svært raske løpere før 6. post, selv om vi ikke løp spesielt sakte.

På langstrekket til 8. post løp jeg ganske rett på, med unntak av at jeg unngikk den grønne skogen midtveis. Det var utrolig fint å bare sveve nedover lia på starten av strekket, og miniklynga vår løp fort uten å dra ifra. Hadde bra kontroll inn i posten, ikke spesielt vanskelig post heller.

O-teknikken fløt bra videre mot passering. Men gutta jeg løp med satte opp farten litt (eller var det meg som løp saktere?), og jeg sakket litt akterut på myrene.Ved passering så jeg noen av topplagene komme i mål, og det var motiverende å høre på all heinga.

Rett etter passeringsposten, på vei mot 15. post, så jeg noen av de jeg hadde løpt med tidligere i løpet, kanskje de hadde bommet?
Like før posten kom det et blått og gult lyntog fra Vegårshei og Frol, hadde ikke et fnugg av sjans til å henge på.
Mot resten av postene gjaldt det bare å ta seg ut mest mulig, måtte jo komme litt sliten i mål!

Kom inn på 18. plass, dessverre en plass bak premie... Uansett var det veldig gøy å løpe. Jeg hadde god flyt underveis, og kroppen fungerte mye bedre enn de tidligere dagene. Veit ikke hvorfor jeg plutselig løp mye fortere enn på sprinten og mellomdistansen, har kanskje en sammenheng med litt ekstra motivasjon og dagsform? Men gøy var det for en gangs skyld å kjenne litt på hvordan det er å løpe fort.

Terrenget her på Grue er veldig flott! God sikt og så lettløpt at det er en ren fryd å løpe! Få stier og lite hogst der vi løp løfter opplevelsen ytterligere.
Vis kommentarer (0)
 
NM junior stafett H17-20 (22.09.2013) NM junior stafett H17-20 (22.09.2013)