JEC Sprint W18 (04.10.2013)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Les Trois Bachat, Le Bessat
Arrangør: JEC 2013
Land: Frankrike
Disiplin: Sprint
Distanse: 2.38 km
Tid: 13:30
Det var lov å gå i sprintterrenget, så dagen før gikk vi en tur for å bli kjent med engene og byen. Vi så også på der hvor karanteneområdet skulle være, og nede i byen. Her var det et smalt smug som het Rue de Paris som var spennende å gå igjennom, men dette var ikke innenfor det sperrede terrenget. Vi var også oppe på kollen øst på kartet, og der så vi merkebånd med postkoder på. Men ingen av JEC-løypene gikk i denne delen av terrenget...

Startet ganske tidlig, heldigvis før det begynte å regne som verst (det var ikke plastlommer). Varmet opp på oppvarmingskartet, og følte meg klar.Da startklokka pep, sprintet jeg frem til kartet, bare for å se at en av guttene (som startet samtidig meg meg) tok det, og sprintet i vei. Ble litt perpleks, men fikk rotet nedi plastposen og hentet et nytt kart før det var gått altfor lang tid.

1. strekket var kort og greit, men langstrekket til 2. post gikk ikke så bra. Tenkte at jeg bare måtte ta et kjapt valg, så jeg løp det som så ut til å være kortest, altså til venstre. Av en ukjent grunn klarte jeg å overse det faktum at jeg måtte løpe ned nesten 50 høydemetre. Burde helt klart løpt til høyre her.

Det var nok riktig å løpe ned til 3. post, men jeg burde ha løpt på oversiden av huset ved posten.
4. post var ren transport.
5. strekket kunne man velge å løpe til venstre, men det ville nok ikke ha lønt seg. Først skjønte jeg ikke hva postdetaljen på 6. post var, men sjanset på at den lå på nersida, noe som stemte.

På de siste postene i byen gjaldt det å velge rett side av noe upasserbart. Jeg tror jeg valgte mye rett, men det var sikkert noen veivalg som kunne vært bedre. Morsomt at vi hadde en post (7. post) inne i Rue de Paris, som vi hadde vært i tidligere! Jeg forsøkte å holde farten oppe helt inn, men jeg var sliten. Hadde en ganske god spurttid, selv om jeg kløna litt med SI-brikka.

Jeg har nok noe å hente på slike sprinter, for det ble litt stakkato, og jeg hadde litt dårlig flyt underveis, spesielt nede i byen. Men utenom et dårlig langstrekk hvor jeg kanskje tapte 20 sekunder, var det vel godkjent gjennomført. Kom på 27. plass, men ikke mer enn 1:41 bak, og under stipulert vinnertid.

På møtet i forkant av sprinten hadde vi fått vite at det ville være mye olivengrønt på kartet (forbudt område), men at det ville være merkebånd på steder der man kunne ta feil. Tydeligvis var dette ikke tilfelle, for det var mange som tok løp inn i forbudte smug, gårdsplasser, osv. Det virker som om arrangørene valgte å ikke diske noen, istedet for å diske opp mot halvparten av løperne. Dessuten hadde M20 et kartbytte, som ikke var opplyst om på forhånd. Det var noen som kalte det for en "jalla"-sprint, men de beste vant nok uansett.
Vis kommentarer (2)
 
JEC Sprint W18 (04.10.2013) JEC Sprint W18 (04.10.2013)