JEC Relay W (06.10.2013)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Les Hautes Gouttes
Arrangør: JEC 2013
Land: Frankrike
Disiplin: Stafett
Etappe: 2
Distanse: 4.16 km
Tid: 36:22
Fikk æren av å løpe 2. etappe på 4. laget.
Førsteetappeløperen fikk mye for penga på 1. etappe, og jeg fikk varma opp bra før jeg løp ut.

Fikk nesten syra opp mot 1. post likevel, og var litt unøyaktig inn i posten. Men spesielt vanskelig var det jo ikke.
OK mot 2. post.

Planen til 3. post var å legge seg på kompasset i lia, og følge med på vegetasjonen og steinene underveis. Var ikke lett å lese på det grønne, og det var flere aktuelle steiner i området. Men jeg visste jo at kursen stemte, så da jeg følte jeg var kommet langt nok, skrudde jeg på "radaren". Så posten på avstand.

Endte litt høyt på strekket videre mot 4. post, men fant både stien i forkant, og skrenten med post på. Tok igjen ei russer rett før 5. post. Burde løpt rett ned på stien ut av posten, men valgte et tråkk rett på. Hadde kontroll i lia nedover, uten å ta sjanser, men posten var lett synlig igjen.

Gikk ganske tungt oppover bakken mot hogstfeltet og stien, og klarte ikke helt å motivere meg til å gå i kjeller'n.
Klønte litt med traséevalg ned mot passering, det ble nok litt halvveis rundt bygningene.

Uansett var det veldig kult å løpe merkaløypa langs arenaen, for det var skikkelig bra med heiing fra det norske laget! Holdt beina i gang på stien etter startpost, men det begynte å gå seigt. Brukte tid til 12. post for å finne stien, for jeg endte oppi noe kratt og tapte tid.
Det var vanskelig å holde retningen nedover lia i steinrøys og grønt. Jeg hadde på følelsen at jeg litt høyt oppe, så jeg slapp meg litt ned. Fikk ikke vegetasjonen til å stemme helt, så jeg stoppet opp og så meg rundt for å rekonstruere hvor jeg hadde løpt. Og der var posten 15 meter bak meg.

Da jeg stempla på nest siste, ble jeg passert av en franskmann i svært stor fart, og lengre oppe i lia sto det en fyr som ropte "Allez, allez, allez!" Noen sekunder senere kom en nordmann i minst like stor fart. I det franskmannen nådde merkaløypa ved sistepost, kom det et skikkelig jubelbrøl, og da gikk det opp for meg at det var teten i herreklassen som gikk i mål! Stilig!

Veldig gøy med såpass bra laginnsats, med andreplass både for 1. laget til jentene, og 3. laget til guttene, i tillegg til flere topp 6-plasseringer. Løpet mitt var derimot ikke helt topp. Det ville nok ha gått fortere hvis jeg hadde kommet inn i ei klynge, men småbommingen burde jeg ha klart å unngå uansett.

JEC var en veldig spennende opplevelse, både konkurransene og alt det rundt.
Kult å få løpe med flagget på drakta, får bare håpe at det ikke var for siste gang...
Vis kommentarer (0)
 
JEC Relay W (06.10.2013) JEC Relay W (06.10.2013)