Harry Lagert finale B Ola og Kari (25.10.2013)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Sinober, Store Gryta
Arrangør: Nydalen SK
Land: Norge
Disiplin: Natt
Distanse: 12.23 km
Tid: 119:09
Etter å ha løpt tre Harry Lagert, startet jeg i en fellesstart tolv og et halvt minutt bak lederen. Været var bra, og rett før start kastet jeg både hansker og overtrekksjakke. Satte lykta på laveste trinn for å være sikker på at den ville holde helt inn. Startet samtidig med Silje, vi var de eneste jentene i Ola og Kari.

1. post: Heftig langstrekk! Vi bestemte oss for å løpe lengst mulig på den store stien, og deretter løpe på småstiene videre oppover. Alternativet nærmere streken virket litt mer kronglete.Brukte begynnelsen på strekket til å se litt på resten av løypa, og planlegge veivalg. Vi gikk i den bratteste motbakken, og holdt jevn fart på stiene. Orienteringen gikk bra, og vi tok oss tid til å velge rett i stikryssene.
2. post: Planen var å løpe på vestsiden av streken, mellom det grønne og hogstfeltet. Kom litt langt til høyre, men heldigvis hadde Silje kontroll! Videre gjaldt det bare å ikke komme på feil side av grøfta.
3. post: Forsøkte å dra litt på oppover lia, og holdt meg litt til høyre for streken. Dro nedover på stien for å finne den lille stien, men syntes at jeg så myra, så vi løp opp igjen. Da endte vi oppe ved den andre stien, noe som forsåvidt var greit. Posten så vi på lang avstand.
4. post: Pene stråmyrer på starten av strekket, før det ble litt grønnere. Kom oss greit over til den andre stien, som vi kunne følge nesten hele veien inn til posten.
5. post: Løp bare rett på, for det var vel ikke noe stort poeng i å dra ut på stien. Tung klatring opp på Granberget, men bålet ved posten så vi på lang avstand. Det så veldig koselig ut å sitte der, og vi tok oss tid til en liten saftstopp før vi løp videre.
6. post: Klønte litt før vi kom oss ut på stien, men ingen store problemer. Ble passert av en i Legendar-klassen nedover, som suste forbi ned den steinete stien. På vei inn i postringen kom det enda en i full fart.
7. post: Ganske lett strekk, i hvertfall da vi kom ned på myra.
8. post: Vi var usikre på veivalg, men landet til slutt på å løpe stien rundt. Det grønne rett på kunne være stygt og vanskelig, og stiveivalget så greit ut. Tror kanskje at vi tapte litt på dette. La oss med vilje litt høyt, slik at vi kunne løpe nedover ryggen til posten. Var i hvertfall to stykker til som stempla samtidig med oss her.

1. post: Vi valgte nok rett veivalg ved å løpe på småstiene istedet for å forsette på veien. Inn mot posten var det flere stier som ikke sto på kartet, så vi ble veldig usikre. Vi fant en sti som førte i riktig retning, men fikk det ikke helt til å stemme. Plutselig så vi en refleks, og koden stemte heldigvis!
2. post: Bra gjennomført kortstrekk. Løp stien (som ikke står på kartet) nesten helt inn i posten.
3. post: Bra fart nedover stien. Vi holdt på å ta feil i et stikryss etter at vi krysset bekken, men valgte heldigvis rett. Det gikk litt tungt oppover veien. Etter en liten diskusjon løp vi inn ved stupet, og takket være kompasskursen til Silje fant vi posten uten problemer.
4. post: Løp stien til venstre, og tok av slik at vi kunne følge grøfta til posten.
5. post: OK.
Mål!: Siden vi hadde løpt sammen hele veien, ble vi enige om at vi skulle få lik tid. Kom akkurat under to timer i ren løpstid.

Fint terreng å løpe på natta i, og løypa var lagt fint, synes jeg. Ble jo en del stiløping, men det var nok like greit. Ville kanskje ha tatt litt andre veivalg om dagen.
Tusen takk til arrangørene bak Harry Lagerts nattcup, for dette var virkelig flott å være med på!
Vis kommentarer (0)
 
Harry Lagert finale B Ola og Kari (25.10.2013) Harry Lagert finale B Ola og Kari (25.10.2013)