Skøyte-O Vrangen-Løken (08.12.2013)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Vrangen-Løken
Arrangør: IF Sturla
Land: Norge
Disiplin: Skøyte-O
Trass snøfall dagen før, ble det skøyte-o på Vrangen-Løken. Snøfallet gjorde at forholdene ble litt tyngre for skøyter, men heldigvis gikk det an å gå likevel! Vi kunne velge mellom to løyper; 3,3 km og 5,4/5,2 km (det var gafling på langløypa). Rundt 20 løpere startet, både kortløypa og langløypa i samme fellesstart.

Evigheter siden jeg hadde gått på skøyter sist, så både ferdighetene og teknikken var litt på bærtur. Heldigvis satt o-teknikken bra, og det ble i hvertfall ingen kartstopp underveis.

Jeg holdt greit følge i starten, selv om de aller raskeste på min gafling bare føyk avsted med en gang. Grunnen til at vi ikke gikk kloss inntil land for å kunne gå kortest mulig, var at der var det treigere is. Ellers gjaldt det bare å holde seg på beina (det ble noen møter med isen for meg), og tenke litt teknikk. Fikk en bemerkning underveis om at det så ut som om jeg gikk klassisk, og det kan godt stemme (hadde danseskøyter da). Det eneste veivalget å snakke om var vel til 5. post, om du skulle løpe over ei stråkledd myr, eller skøyte rundt.

Godt fornøyd med løpet fram til 8. post. Midtveis over vannet til 9. post, begynte den ene skøyta å fuske, og det gjorde det vanskelig i glidfasen. Farten ble markant lavere, og jeg ble passert av noen jeg hadde håpet på å komme før i mål. Klarte på ett eller annet vis å komme meg rundt på den vestre runden, men det begynte å verke i føttene etter at teknikken måtte endres. Sisterunden var veldig tung, men det var godt å komme i mål!

Virket som om alle hadde hatt det gøy, selv på en litt ukjent arena for mange. Ikke hvert år at det er barfrost lenge nok til å gå på skøyter i marka, så det gjelder å utnytte det når man har muligheten! Skøyte-o er jo veldig gøy!
Vis kommentarer (0)
 
Skøyte-O Vrangen-Løken (08.12.2013) Skøyte-O Vrangen-Løken (08.12.2013)