JK Middle W18E (19.04.2014)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Merthyr Common, Brecon Beacons
Arrangør: JK 2014
Land: Wales, Storbritannia
Disiplin: Mellom
Distanse: 5.85 km
Tid: 37:20
Logistikkproblemer gjorde at det ble veldig snaut med tid da jeg skulle til start, og selv om jeg løp så fort jeg kunne, kom jeg ti minutter for seint til start. Etter tre minutters venting fikk jeg heldigvis starta!

Kartet og terrenget som møtte meg var over all forventning. Jeg hadde jo sett kart og terrengbilder før start, men at det virkelig kunne være så mange groper i terrenget var helt surrealistisk. Terrenget var dessuten helt åpnet, og veldig lettløpt. Underlaget besto av lyng og gress, ispedd partier av kronglete steinrøys. Vi hadde ikke vært med på noen fortreninger, så jeg var litt usikker i begynnelsen på hva som lønte seg i et slikt terreng. Jeg skjønte ganske raskt at det ihvertfall var en fordel å holde retningen!

1. post gikk bra, og her tok jeg igjen hun som startet før meg. Men jeg hadde nok en liten fordel av at jeg så hvor hun gikk ned i gropa...
2. strekket gikk også bra, og underveis fant jeg ut at de større runde gropene med fallstrek var ganske tydelige. Kortstrekket til 3. post gikk fint.

Steinen midt på strekket til 4. post var et sikkert holdepunkt, men det ble litt mer krevende i området rundt posten. Her var det mange groper, og noen med post i også! Posten min var på en liten dam, heldigvis så jeg noen siv som stakk opp!
5. post var overraskende lett. Det svarte krysset (et slags stativ) kunne man se på lang avstand, det var til og med en post på det! Dermed var det lett å beregne avstanden til posten. 6. strekket gikk også bra.

Ved 7. post tok jeg igjen en liten gruppe løpere, to damer og to menn, og vi løp sammen på strekkene videre. Downhill-løpinga til 8. post var ganske gøy, men det ble desto tyngre opp mot 9. og 10. post. Orienteringa gikk bra fra 11. til 15. post, og det var flere ganger jeg stempla først i klynga. Gøy!

Fra 15. post hadde herreløypa en annen trasé. Jeg fikk en minuttsbom på 17. post, kanskje på grunn av en litt dårlig retning, men gropa var sannelig ikke lett å se! 18. post kunne være litt skummel, men vi gikk rett i likevel. Derifra var det lett orientering inn til mål.

Jeg synes jeg gjennomførte løpet bra, med unntak av bommen på 17. post.
Fikk et tillegg i tid på 13 minutter, på grunn av den seine starten.
Vis kommentarer (0)
 
JK Middle W18E (19.04.2014) JK Middle W18E (19.04.2014)