JK Long W18E (20.04.2014)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Llangynidr, Brecon Beacons
Arrangør: JK 2014
Land: Wales, Storbritannia
Disiplin: Lang
Distanse: 8.39 km
Tid: 65:54
På grunn av tordenvær, regn, kulde og tåke var det påbudt å løpe med jakke på langdistansen. Hadde litt dårlig tid til start nå også, så jeg måtte sprengløpe nedover veien og opp motbakken i lyngen til start. Kom tidsnok ihvertfall, og fikk varma opp... Startlista var snudd etter resultatlista fra gårsdagens mellomdistanse, slik at de antatt beste startet til sist. Jeg starta omtrent midt i.

I dag var det 1:15 000 kart, noe som var litt uvant. Takket være motbakken gikk det ganske sakte opp til 1. post, noe som gjorde det lett å komme skikkelig inn på kartet. Fant posten uten problemer.
2. post kunne se vanskelig ut, men jeg så at steinformasjonene i forkant var tydelige og lette å lese.
Jeg kom noen meter for langt ned i postringen til 3. post, men tidstapet kan ikke ha vært stort.

Planen til 4. post var å dra rett på, og kanskje runde noen av kollene underveis for å spare høydemeter. Begynnelsen av strekket gjennomførte jeg bra, men ble usikker underveis. Det var ganske tåkete i dette partiet, så sikten var ikke ekstremt god. Jeg så en gressbevokst kolle et stykke unna på kursen, men tenkte at det var mye lengre vekk enn den kollen jeg skulle til. Dermed endte jeg tilslutt nede i den steinete dalen, hvor jeg ble sikker på hvor jeg var. Tok igjen ei tidligere startende ved posten.
På kortstrekket til 5. post løp vi delvis sammen, men jeg kom for langt, og passerte gropa såvidt. Tapte omtrent 30 sekunder på dette.

6. strekket gikk bra, men jeg sikret litt unødvendig via den åpne kollen.
Søkket var markant, og jeg kunne faktisk se postskjermen fra kollen noen hundre meter før posten!

Planen for langstrekket var å dra rett på, og vite hvor jeg passerte bekken. Inn i posten skulle jeg ha kontroll på de større gropene i forkant. Jeg begynte bra, men etter at jeg hadde passert den svære steinhaugen på toppen, hadde jeg litt problemer med å følge kursen. Jeg rota meg inn i den enda større steinrøysa, og kryssa bekken mye lengre nede enn planen var. Heldigvis var den lille innhegninga veldig godt synlig, og jeg hadde god kontroll derifra og inn.

I området ved 8. og 9. post tok jeg igjen en ny løper, og vi løp de neste strekkene hakk i hæl. Steinbruddene var veldig spektakulære, selv om postene i området ikke var veldig vanskelige. Likevel tapte litt tid her.
Da jeg klatret opp på den andre siden av steinbruddet, var vi tre jenter sammen. Jeg prøvde å løpe fra dem, men da jeg nølte ned mot 16. post, tok de meg nesten igjen. Derfor var vi noenlunde samlet over myrområdene mot 18. post.

Posten så veldig vanskelig ut, men jeg hadde ingen annen plan enn å løpe på kursen og håpe det beste. Altså en dårlig plan! Jeg burde nok ha fulgt stien i starten, og tatt kurs fra den større gropa inn til posten min. Oppover bakken hadde to av oss rykket fra hun andre, og etterhvert begynte vi å føle at vi var kommet langt nok. Vi begynte å gå nordover, og etter noen minutter fant vi posten. Flaks! Tapte 2 minutter her.

På vei til 19. så vi noen villhester i lia, og plutselig begynte det å regne, tordne og lyne!
Heldigvis var vi nesten i mål, og vi bomma ikke noe mer!

Overraskende nok hadde jeg andre beste tid i dag, og avanserte dermed til en 8. plass i sammendraget, under 10 minutter bak sammenlagtvinneren!


Vis kommentarer (0)
 
JK Long W18E (20.04.2014) JK Long W18E (20.04.2014)