Sigdalsløpet 5.1 km (11.05.2014)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Vilhelmsvegen
Arrangør: Viul OK/Kartlofferne
Land: Norge
Disiplin: Lang
Distanse: 6.14 km
Tid: 76:18
Har ikke løpt siden påsken, 2,5 uker. Var usikker på om jeg burde delta på Sigdalsløpet, men jeg hadde veldig lyst... Var påmeldt på 5-kilometeren, så bestemte meg for å starte og se hvordan det gikk.

Jogget rolig i starten, og gikk rett i den forholdsvis lette 1. posten.
Så ikke noe poeng i å jogge stien til venstre til 2. post (selv om det sikkert ville ha gått fortere).
Terrenget var veldig fint da jeg kom over kneika, og det var god sikt i den glisne furuskogen. Gikk rett i, mye folk i nærheten av posten.

Bra til 3. post, og hadde heller ikke noen problemer orienteringsmessig til 4. post.
Dog gikk det tungt over myra.

Planen til 5. post var bare å løpe på kurs over myrene og småkollene. How hard can it be? Tydeligvis var det ikke så lett... Jeg kan sverge på at jeg sjekket kompasset mange ganger underveis, for jeg syntes at terrenget ikke stemte. Det kunne jo være at jeg var i ferd med å bomme? Jeg fortsatte dermed på kursen, over koller og myrer, til jeg tenkte jeg var kommet mer enn langt nok. Jeg gikk ut i fra at jeg var kommet for langt nord, så jeg begynte derfor å gå sørover istedet. Regnet med at jeg kom til å støte på bekken som kunne føre meg til posten, eller ihvertfall komme inn på kartet! Kom etterhvert til en bekk som så ut til å gå i omtrent riktig retning, etter hvert så jeg noen løpere, kartet begynte å stemme, og jeg fant posten! Tapte nesten et kvarter til beste strekktid.

Løpet føltes litt amputert, så jeg gadd ikke å løpe fort videre (sikkert sunt for beina). Var et fint vann ved siden av 6. post, så jeg tok en liten dukkert (lot GPS'en være igjen på land, siden den ikke tåler vann). Forfriskende badetemperatur, dessuten lå det faktisk en liten snøhaug i det sørvestre hjørnet av tjernet.Tapte omtrent 5 minutter på dette.

Strekket til post 7 gikk greit, selv om jeg var litt unøyaktig på vei ned fra kollen. Ville sikkert gått fortere å løpe stien rundt.
På vei til 8. post passerte løypa enda et tjern, så jeg bada likegodt der også. Estimert tidstap på nye 5 minutter.

Da jeg stempla på 8. post kom det en god løper og stempla, så jeg bestemte meg for å bruke farten hans videre til neste post. Fikk en ganske bra strekktid.

Resten av løypa ble som en slags rolig nedjogg til mål, med unntak av trøkken opp til 11. post.
Alt i alt er jeg glad for at jeg ble med på løpet, for det var en fin tur i fint og ukjent terreng. Orienteringa gikk bra, hvis man ser bort ifra 5. posten da!
Vis kommentarer (0)
 
Sigdalsløpet 5.1 km (11.05.2014) Sigdalsløpet 5.1 km (11.05.2014)