Finnemarka vårløp Åpen kort (25.05.2014)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Jellumvollen
Arrangør: Viul OK/Kartlofferne
Land: Norge
Disiplin: Lang
Distanse: 5.77 km
Tid: 83:31
Jeg meldte meg på i D17-18, men på samlingsplassen fant jeg ut at løypa bare var 4.2 km. Heldigvis gikk det an å skifte løype, så jeg meldte meg på i 5.3 kilometeren i stedet. Planen var uansett å gå løypa.

I begynnelsen var det vanskelig å ikke løpe, spesielt på stien. Opp bakken mot 1. post var det heldigvis litt tyngre. Posten var ganske lett, siden den lå nesten på toppen, ganske nær vekstgrensa. Da jeg stempla på posten, var det to menn i nærheten, men de løp fra meg videre, siden jeg gikk.
Kom litt langt til venstre i begynnelsen av strekket til 2. post, men tok meg greit inn. Det var visst flere som bommet på denne posten, men i den farten jeg forflyttet meg i, ville det nesten ha vært pinlig hvis jeg hadde bommet.
Gikk rett på til 3. også. Ble litt usikker på vei inn i posten, men siden jeg visste jeg var på kursen gikk jeg videre nedover, og fant myra. Hørte mye knaking i buskene rundt meg, tror det var folk i nærheten.

Nede i dalen til 4. post var det en flokk med sauer, og jeg tror ikke veivalget lønte seg. Da jeg kom til posten kom nemlig en flokk med menn løpende på veien og ned til posten. Noen av dem hadde jeg sett tidligere i løpet, kanskje de hadde bommet på 3. post?

Tapte nok mye tid på å gå rett på til 5. post, men siden jeg ikke skulle løpe var det sikkert greit likevel. Klynga løp forbi meg på veien, og kom til posten lenge før meg.
Oppover mot 6. post var det veldig god sikt, og jeg hadde god kontroll hele veien.
Skogen mot 7. post var ganske diffus, og jeg endte litt langt til høyre. Korrigerte kursen, og gikk ganske rett i posten.
8. post så litt småskummel ut, men begynnelsen av strekket var greit.
Traff en fyr noen hundre meter før posten, som ba om skyss inn til posten. Det gikk uten problemer.

Holdt nesten på å ta kontrakurs ut av posten (8-tall ser jo normale ut opp ned også). Gjenvant imidlertidig kontrollen, og fortsatte mot 9. post, som ikke var spesielt vanskelig.
Veivalget mot 10. post lønte seg helt sikkert ikke, i tillegg endte jeg litt langt til høyre for streken. Da jeg løp i dette området for noen år siden bomma jeg mye, men det gjorde jeg i hvert fall ikke nå.

Passerte den berømte kalkovnen på vei mot 11. post. På vei opp lia kom det en fyr nedover, og jeg blei litt usikker. Heldigvis fortsatte jeg, for posten var lengre oppe. Resten av postene gikk greit, selv om jeg kom litt tidligere ned på stien enn planlagt.

Fornøyd med den o-tekniske gjennomføringen av løypa.
Jeg synes terrenget er er fint, spesielt partiet i starten av løypa, og mye av terrenget skiller seg litt ut i fra det jeg er vant med fra andre steder.
Vis kommentarer (0)
 
Finnemarka vårløp Åpen kort (25.05.2014) Finnemarka vårløp Åpen kort (25.05.2014)