Ski-o-NM mellom D17 (08.02.2014)
Kategori: Ski-O
Kart/område: Lygna Nord
Arrangør: Hadeland OL
Land: Norge
Disiplin: Mellom
Distanse: 6.64 km
Tid: 42:51
Ski-o er skikkelig gøy, men dessverre blir det arrangert få konkurranser, ofte langt unna. Klarte heldigvis å få meg skyss opp til Lygna, til NM mellom i skiorientering! Både været og snøen var perfekt, med strålende sol, og snø på trærne.

Sleit litt med å komme inn å kartet i begynnelsen, litt uvant med kartstativ. Av en eller annen grunn klarte jeg å orientere mot 9. post, men jeg skjønte det ganske snart. Tapte 30 sekunder på det.
Fikk en relativt god strekktid til 2. post, så jeg tror veivalget lønte seg, i hvert fall for meg som ikke har trent på å gå i skuterspor.
De flate myrene til 3. post var veldig fine å stake på, men jeg klart å kløne litt da jeg skulle snu ved posten, og gå ut igjen samme vei. Hjelper ikke så mye med Touch-free stempling når man setter skia fast i små trær på veien ut av posten!

Jeg tror jeg fant en OK trasé til 4. post, men tapte nok litt på at jeg måtte gå fiskebein opp skutersporet noen steder, selv om jeg hadde lagt festesmørning under. Greit til 5. post også, men jeg er usikker på veivalget til 6. post. Jeg kunne valgt å ta venstreveivalget og holdt høyden, men da måtte jeg ha snudd 180 grader to ganger. Dessuten kom det en fyr bak meg da jeg stempla på 5. post, og jeg kunne jo ikke ha stoppet og sperra veien for ham!

Det var ikke noen alternative veivalg på langstrekket, og på begynnelsen av strekket ble jeg tatt igjen av to damer, som forsvant ut av syne etter noen minutter. Mot 8. post, publikumsposten, var jeg heller ikke sikker på veivalget, men valgte den korteste ruta, istedet for å gå rundt via start og målområdet.

Postene på sisterunden gikk også bra, nå begynte jeg å få litt bedre tak på navigasjonen i skutesporene. Det var ganske stilig da jeg passerte under høyspentledningene, for de summa skikkelig mye, sikkert på grunn av den høye luftfuktigheten. Kom meg etterhvert i mål, etter en ganske stusselig spurt!

Fornøyd med løpet, selv om jeg gjorde en feil til 1. post.
Var jo faktisk bare et kvarter bak vinneren og kongepokalen! Jeg har jo ikke gått noe ski-o-konkurranse siden norgesup og NM stafett på Konnerud i fjor.
Vis kommentarer (0)
 
Ski-o-NM mellom D17 (08.02.2014) Ski-o-NM mellom D17 (08.02.2014)