Eikerløpet D17-18 (29.05.2014)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Bermingrud - Kølabånn
Arrangør: Eiker OL
Land: Norge
Disiplin: Lang
Distanse: 6.37 km
Tid: 62:44
Planen før start var å ta det rolig underveis, og fokusere på orienteringen.

Jeg valgte å løpe rundt til 1. post, siden løpbarheten så dårlig ut rett på.
Til 2. post var det ikke noe veivalg, og det var heller ikke spesielt vanskelig. Det gjaldt bare å vite hvor man forlot hogstfeltet.
Jeg tok en litt dårlig kurs mot 3. post, så jeg endte litt til venstre i begynnelsen av strekket. Fikk korrigert kursen, og fant posten uten problemer.

Til 4. post var det egentlig ikke et alternativ å løpe veien rundt, siden man da ville både ha tapt høyde, og fått en dårlig inngang i posten. Jeg synes jeg løste strekket bra.
Derimot burde jeg kanskje ha løpt en slak venstresving til 5. post, for å unngått å måtte klatre opp den bratte skråningen. Nølte også litt inn i posten.

Fant en ganske bra trasé til 6. post, og myra var overraskende bra å løpe på. Mye tyngre var det opp mot 7. post, jeg gikk så sakte at jeg ble oppført med bom i strekktidene!
Ble tatt igjen av noen spreke gutter, og jeg ble med dem ned i myra og opp på kollen. Tror det hadde vært bedre å løpt rundt til 8. post i stedet.

Så ingen spesielle alternativer mot 9. post, så jeg løp rett på. Tapte
over 1 minutt til beste strekktid, uten noen spesiell grunn.
Mot 10. post løp jeg stien til venstre, men inn i posten burde jeg ha løpt i myrsiget i stedet for å løpe over toppen av kollen.
Det var flere mulige veivalg til 11. post. Jeg valgte å løpe til høyre for streken, for å kunne utnytte stien opp søkket. Jeg tapte 1.5 minutter på strekket, men det kan likegodt ha vært løpsfart som veivalg. Tror likevel det ville vært lurt å unngått hogstfeltet og myra i begynnelsen.

Da jeg løp ut av posten trodde jeg at jeg var i ferd med å bli tatt igjen, for jeg så en jenteløper mellom trærne. Stresset derfor litt, og skjena ut 30 grader. Resten av løpet gikk bra.
Vis kommentarer (0)
 
Eikerløpet D17-18 (29.05.2014) Eikerløpet D17-18 (29.05.2014)