Junior-VM testløp lang D17-20E (08.06.2014)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Gamleveien Nord
Arrangør: Kongsberg OL
Land: Norge
Disiplin: Lang
Distanse: 6.76 km
Tid: 68:50
Etter et ganske dårlig løp på mellomdistanse dagen før, var jeg ekstra motivert for langdistansen. Jeg tok en runde på oppvarmingskartet før start, for å bli vant med målestokken (jeg hadde ikke løpt på 1:15000-kart siden påsken).

De første strekkene, post nummer 1 til 4, gikk bra, jeg hadde god kontroll hele tiden. Jeg tok også igjen noen som hadde startet før meg.
Til 5. post ble jeg usikker underveis, selv om det var ganske god sikt i hogstfeltet. Jeg glemte målestokken litt, og misforsto søkkene underveis. Jeg klarte heldigvis å ta meg inn, og jeg fant posten greit.
Kortstrekket til 6. post gikk problemfritt.

På langstrekket tror jeg at jeg valgte det beste veivalget i i begynnelsen. Stien langs lia var ganske lettløpt, og jeg holdt et greit tempo. Forbi Muggerudtjern ville det nok ha vært bedre å løpt rundt kollen, for å spare høyde, selv om jeg fant et bra tråkk over toppen. Men den lille kollen var ingenting mot det som ventet på slutten av strekket! Arrangørene kunne likegreit opplyst om at tindebestigerutstyr var påkrevd! Heldigvis kom jeg meg opp, og på mirakuløst vis klarte jeg å finne posten på toppen også.

Strekket til 8. post gikk veldig bra, faktisk min beste strekktidsplassering gjennom hele løpet (19. plass). Til 9. post trodde jeg at posten var på skrenten, men den var i søkket. Jeg burde nok ha lest på postbeskrivelsen siden jeg ikke var helt sikker. Tapte omtrent 20 sekunder.

Etter 9. post fulgte drikkeposten (som jeg synes kom lovlig sent i løpet). Når det gjelder strekket til 10. post så kunne det ha vært et alternativ å løpe til venstre for streken også, men jeg tror mitt veivalg lønte seg. Jeg klarte å opprettholde konsentrasjonen fram til siste post, og kom i mål til en 22. plass, såvidt under 10 minutter bak vinneren.

Er mye mer fornøyd med dette løpet enn mellomdistansen. Det sier kanskje litt at jeg hadde bedre kilometertid på dette løpet enn på mellomen (11:35 mot 10:58), med en dobbelt så lang løype.
Vis kommentarer (0)
 
Junior-VM testløp lang D17-20E (08.06.2014) Junior-VM testløp lang D17-20E (08.06.2014)