KM lang D17-18 (30.08.2014)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Vatnar nord
Arrangør: Bø orienteringslag
Land: Norge
Disiplin: Lang
Distanse: 5.17 km
Tid: 46:58
Det har blitt en liten stund siden jeg løpet individuelt løp i Norge, faktisk ikke siden O-festivalen! Jeg var derfor litt spent før start. Været var ikke det beste, det var regn og rundt 10-12 grader, men jeg droppet likevel supertrøya før start, for jeg ville jo løpe fort!

1. strekket var et ganske kort og lett strekk, men jeg tapte kanskje litt tid på en dårlig løpstrasé inn mot posten.
Til 2. post var planen å løpe over ryggen, ned langs kanten av myra, og inn i posten via småkollene. Jeg synes jeg klarte å gjennomføre planen bra. Strekkene til 3., 4. og 5. post gikk også bra, og på 4. posten kom jeg opp i ledelsen. Terrenget var veldig fint i dette området. Det var veldig god sikt, og relativt lettløpt også.

Strekket til 6. post var i en annen terrengtype, grønt med søkk og myrer. Jeg fant posten uten store problemer, men jeg tapte nok noen sekunder på nøling. Strekket til 7. post var et slags veivalgsstrekk, hvor jeg valgte å løpe stien i begynnelsen, kutte over dalen, og bruke stien på slutten inn mot posten. Var kun ett sekund bak beste strekktid på dette strekket.

Planen til 8. post var å runde på østsida av skrentene og det grønne. Jeg må ha hatt en ganske dårlig kurs for jeg endte altfor langt til vest, og da jeg kom til det store åpne området, trodde jeg først at jeg var ved det gule sørøst for posten. Heldigvis så jeg grøfta, og da skjønte jeg hvor jeg var. Her tapte jeg godt over 1 minutt.
Jeg var litt stressa videre mot 9. post, og jeg fikk aldri taket på vegetasjonen og kurvene. Tapte 30 sekunder.
Ned mot 10. post var det veldig grapsete, og jeg mistet retningen underveis. Dette straffet seg i form av et tidstap på nye 20 sekunder. Klønete!

Irritert på meg selv over at jeg hadde mistet konsentrasjonen tre strekk på rad, tok jeg meg skikkelig i nakkeskinnet på langstrekket mot 11. post. Det var ikke noe veivalg å snakke om, men traséevalget kunne jo ha betydning. Jeg kunne kanskje ha rundet kollen i begynnelsen for å spare høyde, derimot jeg tror det lønte seg å løpe under streken over det flate området, for der var det ganske lettløpt. jeg fant en god inngang i posten, og jeg så skjermen på noen titalls meter avstand.

Det var litt mer veivalg på det neste langstrekket til 12. post. Man kunne løpe opp sør for streken for å unngå det grønne, eller velge å finne slepet i det grønne for å spare lengde og høydemetre. Jeg valgte det siste, noe jeg følte jeg gjennomførte ganske bra, men jeg var likevel 30 (!) sekunder bak beste strekktid.

Før vi skulle ned mot mål var det en sisterunde med mellomdistansepreg på toppen av en kolle med et ganske detaljrikt kurvebilde. Jeg fant aldri helt flyten, og spesielt til 14. og 15. post nølte jeg ganske mye. Jeg synes det var litt klønete av arrangørene å sette 14-tallet til 14. post slik at det omtrent var umulig å lese kurvebildet vest for posten. Resten av runden gikk ganske bra. Jeg fant ikke optimale traséer ned den grønne lia til de siste postene, og her tapte jeg ganske mye tid ved å måtte krabbe over vindfall, stokker, osv. Derimot var spurten ganske bra.

Løpet gikk stort sett bra, med unntak av strekkene lengst øst i løypa, hvor jeg tapte tilsammen 2 minutter på 3 strekk! Dette ødelegger helhetsinntrykket ganske mye, men det betyr ikke at jeg ikke løp bra resten av løypa. Jeg var halvannet minutt bak Tonje som var totalvinneren i løpet, men bare 9 sekunder fra KM-gull i Buskerud. Kanskje likegreit, for Åsne var bedre enn meg i dag!
Vis kommentarer (0)
 
KM lang D17-18 (30.08.2014) KM lang D17-18 (30.08.2014)