KM stafett D17 (31.08.2014)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Grønnkjærr skianlegg
Arrangør: Notodden O-lag
Land: Norge
Disiplin: Stafett
Etappe: 1
Distanse: 5.46 km
Tid: 46:33
Etter et litt rotete løp på KM lang dagen før var jeg lysten på revansje på stafetten. Fikk løpe 1. etappe på Sturla-laget i D17, med to veteraner på de to neste etappene.

Vi startet samtidig med H13-16, og jeg sto i bakerste rekke. Det ble derfor litt vanskelig å komme seg fremover i feltet i begynnelsen, og jeg kom litt bakpå i forhold til Kongsberg (Åsne) og Konnerud (Therese). Slepene som krysset stien var veldig dype, og jeg tapte også litt i kryssingen av dem. På 1. post var jeg omtrent 5 sekunder bak Åsne, og litt mer bak Therese. Strekket til 2. post gikk også bra, selv om det var litt forvirrende med løpere som løp på kryss og tvers eller sto stille.

Mot 3. post var planen å bruke slepene i starten, og deretter dra ganske rett på, og unngå å ta unødvendige høydemeter mot posten. Jeg lå bak Åsne hele veien, og stemplet på 3. post få sekunder bak. Hun dro på skikkelig mot 4. post, og det var såvidt jeg klarte å henge med, spesielt over den store myra, som var veldig våt og myk. På vei inn i posten kom det noen H17-løpere og vi fant posten uten problemer.

Racet fortsatte mot 5. post, både nedover lia, og bortover den lille stien langs myra. Da vi kom ned under kraftlinja valgte Åsne å dra gjennom skogen. Jeg hadde på forhånd planlagt å ta veien rundt, derfor fortsatte jeg på stien. Det var litt deilig å bryte ut, for jeg begynte å få litt dårlig samvittighet over at jeg hadde ligget bak Åsne så lenge. Da jeg tok av fra veien inn mot posten, så jeg Therese over myra, og da vi kom til posten var alle tre samlet. Jeg er ganske sikker på at veivalget mitt lønte seg, selv om jeg kunne løpt veien enda lengre på slutten.

Mot 6. post hang jeg meg bare på de andre, som hadde høy fart ned mot myra. Jeg tapte noen meter inn mot posten, og enda litt mer mot kollen ved 7. post. Før klatringen mot 7. post kom en klynge fra H17, og vi havnet inne i klynga. På posten var jeg noen sekunder bak Åsne, men jeg kunne ikke se Therese lenger.

Jeg lå helt på halen av klynga, og jeg skjønte at jeg ville tape mer hvis jeg bare fulgte etter de andre ned det første søkket mot veien. Derfor valgte jeg det jeg egentlig hadde tenkt, nemlig å løpe mer rett på. Det må ha lønt seg, for jeg var før klynga på 8. post.

Jeg klarte å holde de fleste i H17 bak meg før passering, men de noen løp forbi meg på postene på sisterunden. Noen av postene var litt krevende, men jeg holdt meg i klynga og prøvde å orientere selvstendig, noe som gikk bra helt frem til mål.

Dette løpet gikk egentlig veldig bra, ingen nevneverdige bom, og jeg holdt høy fart omtrent hele veien. Til stafett å være gikk det også bra, jeg har av og til tulla det skikkelig til når jeg har løpt 1. etappe! Jeg kom i mål omtrent 2 minutter bak Konnerud med Therese Haare, som nummer 2 i D17.
Vis kommentarer (0)
 
KM stafett D17 (31.08.2014) KM stafett D17 (31.08.2014)