NM natt D17-18 (05.09.2014)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Skjøla
Arrangør: Trollelg OL
Land: Norge
Disiplin: Natt
Distanse: 5.81 km
Tid: 56:29
Har ikke løpt i Trøndelag siden hovedløpet i 2010, men regnet med at det ikke kom til å spille noen stor rolle. Jeg hadde kun løpt to økter med hodelykt siden vinteren, en økt før Night Hawk + 1. etappe Night Hawk herrer, men jeg har løpt en del natt før, og jeg gledet meg til løpet!

Planen til 1. post var å løpe opp den lille grøfta fra kjerreveien, og opp over myrene til posten.
Jeg gjennomførte så godt som perfekt, kun 4 (!) sekunder bak beste strekktid.

Jeg ble kanskje litt ivrig etter den gode starten, for jeg fikk en dårlig retning ut fra posten. Jeg hadde tenkt å løpe ganske rett på til 2. post, via myrene til tjernet, bruke stien et lite stykke, følge tjernet videre til stupet i vannkanten og deretter bruke skrentene opp mot posten. Etter at jeg kom opp den bratte lia visste jeg akkurat hvor jeg var, men på grunn av dårlig kompassbruk (det var så lett å løpe på myrene at jeg glemte kompasset!), skjente jeg ut på andre siden av streken. Jeg skjønte tegninga før jeg kom til vannet, og kom meg fort inn på stien. Jeg tok av stien ganske fort, for jeg tenkte det ville bli vanskelig å vite hvor jeg skulle ta av hvis jeg fulgte den videre. Men det var grønt langs vannet, og jeg klarte attpåtil å ende under stupet i vannkanten! Jeg tapte nok noen sekunder på å stå med vann til hofta og prøve å klatre opp stupet... Men jeg fikk en bra inngang i posten, og gikk rett i uten problemer.

Strekket til 3. post gikk uten problemer, myrene underveis var fine å lese på. Her lå jeg på 2. plass, 15 sekunder bak! Kortstrekket til 4. post gikk også greit, og jeg skjønner ikke helt hvorfor det står at jeg bommet 20 sekunder her. Kanskje jeg nølte litt?

Jeg så med en gang at 5. posten kunne være veldig vanskelig, og kanskje den vanskeligste posten i løypa. Planen var å løpe ned myra, under skrenten, opp til småmyrene, over høydepunktet og inn i posten. Jeg syns jeg sjekket kompasset hele tiden, men tydeligvis var det ikke nok. Jeg så også en skrent jeg syntes var tydelig nok forholdsvis tidlig, som jeg aldri fant på kartet. Jeg gikk uti fra at jeg hadde klart å følge planen, og jeg ble lettet da jeg så en refleks, helt til jeg sjekka koden. Hva, 2. post? Egentlig var det jo hell i uhell, men det klarte jeg ikke å utnytte da, for jeg fikk enda en ekstrarunde før jeg fant posten, sammen med tre andre jenter, deriblant ei som hadde tatt meg igjen med 6 minutter.

Jeg klarte heller ikke å holde retninga skikkelig ned mot vannet på langstrekket tilbake til 6. post, men jeg kom meg inn på stien etterhvert. Lå en stund i teten av gruppa men jeg havna litt bak da vi tok av fra stien for å komme oss ned bratta. Stien i bånn ga en perfekt inngang i posten, og vi fant den uten problemer.

Mot 7. post var planen å dra rett på, for stien så ikke lønnsom ut.
Mot 8. post hadde jeg litt dårlig retning underveis, men jeg klarte å stemple først i klynga på posten likevel. På de siste postene fant jeg aldri flyten, men jeg kom meg i mål uten flere større bom.

Totalt sett ble gjennomføringen av et av årets viktigste løp relativt dårlig, med flere småbom, i tillegg til en femminutters! Jeg ser av GPS-tracking og strekktider at mange gjorde større feil enn meg, men det gjør ikke mitt løp noe bedre. Når det gjelder 5. posten så tror jeg ikke at jeg undervurderte posten, men jeg burde hatt enda mer fokus på kontroll underveis på strekket, kanskje løpt på oversiden for å ta med meg de åpne myrene, sjekket retningen ut av posten nøye, eller bare vært enda mer nøyaktig underveis?
Noe av det positive jeg kan ta med meg er at flere strekk ble gjennomført bra (1. post, 3. post og delvis 6. post), og at det virker som om farten underveis var god nok.
Vis kommentarer (2)
 
NM natt D17-18 (05.09.2014) NM natt D17-18 (05.09.2014)