NC mellom D17-18 (06.09.2014)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Gjenvollhytta
Arrangør: Trollelg OL
Land: Norge
Disiplin: Mellom
Distanse: 3.3 km
Tid: 28:44
Etter et nattløp natta før som ikke gikk helt som planlagt, var jeg klar for revansje på mellomdistansen. Jeg var relativt sliten, men det var vel de andre i feltet også. På grunn av at GPS-tracking ble vist fra o-idol hadde jeg sett kartet og hvor start var på forhånd, og jeg så da jeg fikk kartet på start at jeg hadde ganske rett i hvor jeg hadde tenkt at løypa kom til å gå.

Plan til 1. post var å krysse bekken ved myra og det åpne området, og deretter løpe over ryggen og grøftene og inn i posten. Planen fungerte bra, likevel løp bestemann på strekket over 20 sekunder fortere enn meg.
Mot 2. post prøvde jeg å tenke som en trønder, og jeg tenkte at myrene både ville gi høy løpsfart og en sikker inngang inn i posten. Bra gjennomføring ga 4. beste strekktid, 8 sekunder bak, og en 4. plass sammenlagt, 16 sekunder bak.

Mot 3. post ble jeg litt usikker inn i det grønne, og tapte kanskje 15 sekunder på det.
4. strekket gikk bedre, jeg brukte stien i begynnelsen, og tok av fra myra ved høydepunktet.

Planen til 5. post var å løpe på kursen oppover, og følge med på myrene og kurvene underveis. Jeg synes jeg løste det ganske bra, men det gikk tungt oppover. På posten tok jeg igjen to i D17-18.

6. strekket gikk bra, og her tok jeg igjen enda en løper. Jeg kom litt ut av rytmen, og ble altfor opptatt av å komme forbi ut av det grønne, enn å følge med på kursen. Derfor kom jeg for langt ned til venstre, og tapte nesten ett minutt! Jeg burde nok ha løpt opp mot steinen for å ha et sikkert utgangspunkt, for poster i groper kan være ganske skumle.

Tempoet ble satt opp ganske bra nedover lia og over myra, men jeg visste akkurat hvor jeg tok av fra myra. Jeg så en post på steinen også, og derfra kunne jo jo ingenting gå galt... Men jeg fikk ikke helt taket på overgangen til det grønne, og jeg synes også at jeg så et tydelig søkk med en liten grøft i. Tapte nesten 2 minutter før jeg fant posten.
Resten av løpet gikk greit, men jeg var blitt tatt igjen av jentene jeg lå bak ved 6. post, og tapte noen små sekunder til på det.

For å oppsummere var starten av løpet veldig bra (jeg lå på 4. plass på 6. post).
Grunnen til at jeg bommet så mye på slutten var nok at jeg mentalt var i mål allerede, og dermed mistet konsentrasjonen totalt.
Vis kommentarer (0)
 
NC mellom D17-18 (06.09.2014) NC mellom D17-18 (06.09.2014)