NM junior stafett H17-20 (07.09.2014)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Gjenvollhytta
Arrangør: Trollelg OL
Land: Norge
Disiplin: Stafett
Etappe: 2
Distanse: 4.77 km
Tid: 39:06
I år som i fjor løp jeg på guttelag på NM junior stafett, men i år løp jeg 2. etappe istedet for 3. etappe.
Jeg gikk ut som nummer 32, like under ni minutter bak teten, så det var ikke så tett mellom lagene lenger.

Jeg ble litt overrasket over at det var såpass mye stiløping til 1. post, og det gikk nok radig nedover der da 1. etappe startet! Strekket gjennomførte jeg etter planen, selv om jeg hadde litt problemer opp fra bekkedalen etter broen (steinene var sleipe og jeg løp uten piggsko). 2. strekket gikk også bra, men på veien ble jeg passert av to gutter fra Kristiansand.

Jeg synes 3. strekket så vanskelig ut (litt som 5. strekket på natt-NM), men jeg fulgte nøye med underveis og gikk rett i posten.
Rett før jeg stemplet på 3. post kunne jeg skimte en fyr fra Halden som gikk ut bak meg, og oppover mot 4. post passerte han meg. På 5. post tok vi igjen to andre løpere, men de løp fra meg mot 6. post.

Jeg var litt usikker på veivalget til 7. post, men jeg valgte å løpe rett på gjennom det grønne, og deretter ned over broen og ut på stien jeg tror det var et greit valg, men jeg kunne kanskje unngått det grønne (som ikke synes så veldig godt på det scannede kartet) ved å ha løpt til venstre ned lia ut fra posten.

Sisterunden gikk ganske bra. Litt usikker på veivalget til 11. post, kanskje det var litt defensivt? Noe av grunnen var at jeg bommet i området dagen før, og det unngikk jeg i hvert fall nå!

Totalt sett synes jeg at jeg gjennomførte bra, uten større feil. Løypa var nok litt lettere o-teknisk enn de andre løpene samme helg, men jeg er fornøyd med å klare å beholde konsentrasjonen gjennom hele løpet.
Vis kommentarer (0)
 
NM junior stafett H17-20 (07.09.2014) NM junior stafett H17-20 (07.09.2014)