NM lang D17-18 (11.09.2014)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Bertelsmyråsen
Arrangør: Asker SK
Land: Norge
Disiplin: Lang
Distanse: 6.73 km
Tid: 55:47
Forrige helg viste at den fysiske formen var godkjent, og terrengtypen i Kjekstadmarka er jeg godt kjent med. Men startfeltet var sterkt, og jeg gikk ut i fra at jeg ikke hadde råd til mye bomming.

Mot 1. post var planen bare å dra rett på kurs. Jeg traff stien litt lavere enn planlagt, uten at det gjorde noe. Midtveis på strekket ble jeg tatt igjen av D21-løperen som startet ett minutt bak meg, uten at jeg helt skjønte hvordan det gikk til! Inn i mot posten hadde jeg god kontroll, men ble likevel usikker. Jeg begynte å løpe litt lengre ned, før jeg snudde meg, og der var posten! Tidstap kanskje 15 sekunder inkludert nøling.

Opp lia mot kraftlinja mot 2. post så jeg hun som startet to minutter før meg. Det var ganske stygt under kraftlinja, men ut i fra kartet var det vanskelig å si hvor det hadde vært bedre å løpe. Jeg var litt usikker inn i posten, og jeg tapte nok noen sekunder på å komme noen meter for langt vest. 3. strekket var lett, og jeg så posten på ganske lang avstand.

På langstrekket til 4. post tenkte jeg at å løpe stien øst for tjernet så raskt ut, og det ville også gi en fin inngang til posten. Gjennomføringen var godkjent, men jeg fant ingen god trasé i det grønne i starten, og jeg nølte også ganske mye ned i posten. Kortstrekket til 5. gikk uten problemer, for det var jo bare å løpe over toppen av ryggen.

Til 6. post var jeg helt sikker på at det ville lønne seg å ta stien rundt til høyre. Det var litt mer stigning enn jeg hadde sett på forhånd, men jeg synes det gikk fort likevel. Rett på så det ut til å være grønt og rufsete, og det kunne være mer risikofylt enn å løpe stien rundt. I følge GPS-trackinga og strekktidene til hun som løp rett på, var likevel rett-på-veivalget det raskeste, med 1 minutts margin til andremann på strekket.

Mot 7. post valgte jeg nok ganske riktig. Jeg løp stien i begynnelsen, og deretter kuttet jeg over dalen og over til stien. Jeg hadde full kontroll opp lia og inn i posten, men det var ganske tungt. Tok igjen en ny løper ved posten, og vi pushet hverandre bra mot 8. post, noe som førte til en 2. beste strekktid.
Vi valgte forskjellig mot 9. post, for jeg valgte å safe rundt på stien, jeg ville nemlig ikke bomme så sent i løpet! Jeg tapte kanskje noen sekunder på det. På vei inn i posten kom en gjeng som så ut til å være fra H17-18, og jeg hang på dem videre mot mål.

Ved sistepost hørte jeg at speakeren nevnte meg, og det var visst veldig jevnt om ledertiden i mål. Jeg spurta alt jeg kunne, men var 12 sekunder for sein. Senere kom det flere inn med bedre tider enn oss, og til slutt kom jeg på en 5. plass, nesten 5 minutter bak den suverene vinneren, men det var under halvannet minutt opp til sølv!
Egentlig er jeg fornøyd med løpet, siden jeg ikke gjorde noen store feil. Likevel har jeg kanskje lagt igjen 1 minutt tilsammen på småfeil i begynnelsen, pluss et par veivalg som kunne vært bedre. Totalt sett var det likevel et bra og stabilt løp, og det var gøy underveis også!
Vis kommentarer (0)
 
NM lang D17-18 (11.09.2014) NM lang D17-18 (11.09.2014)