NM mellom D17-18 (13.09.2014)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Dikemark
Arrangør: Asker SK
Land: Norge
Disiplin: Mellom
Distanse: 3.33 km
Tid: 24:57
Jeg følte meg i greit slag etter langdistansen, og på mellomdistanse er det jo uansett ikke bare den fysiske formen som teller! Den delen av terrenget jeg regnet med vi skulle inn i så ganske krevende ut, og på NM mellomdistanse bør det være krevende løyper. Derfor skulle jeg prøve å fokusere på o-teknikken underveis, og heller la farten komme der det føltes naturlig.

Planen var å ta det relativt rolig til 1. post, og ha full kontroll underveis. Både søkket og steinen underveis gjorde dette til en lett oppgave. Også 2. strekket gikk bra, den gule kollen rett før posten ga et sikkert utgangspunkt.

Mot 3. post burde jeg kanskje ha forenklet litt, for jeg ble litt opptatt av å finne den lille stien, i stedet for å bare dra rett på. Da jeg dro inn i søkket forventet jeg å ser posten med en gang. Men posten var ikke i det første søkket, men i ett lite søkk en kurve ovenfor. Jeg løp noen meter ekstra, før jeg snudde og så posten.Tapte kanskje 10 sekunder på denne feilen.

4. strekket var et strekk hvor det gikk an å slappe av litt o-teknisk. Jeg løp stien i begynnelsen, og deretter fulgte jeg stuprekka langs myra. Litt før posten ble jeg litt usikker på hvor langt jeg egentlig hadde kommet, men jeg skjønte at jeg måtte litt lengre bortover lia. Hadde 6. beste strekktid på dette strekket, men likevel over 30 sekunder bak bestemann på strekket! Da løper man vilt fort, altså!

Strekket til 5. post gikk i nesten akkurat samme trasé som der jeg løp opp til 7. post på langdistansen, bare motsatt vei. Derfor var jeg ganske kjent på strekket, og jeg fant posten uten problemer. Man måtte jo bare vite hvor man tok av fra stien, og selvfølgelig ha retningen ned lia.

På 5. post stemplet jeg samtidig med to i H17-18. De sprintet videre, og jeg tenkte at jeg kunne bruke dem til å få opp farten litt. Det jeg ikke tenkte på var at de sikkert ikke skulle til samme post som meg! Jeg skjønte hvor vi kom ut på stien, men da jeg skulle korrigere retningen inn i posten, korrigerte jeg litt mye, og endte noen meter for langt sør for 6. posten. Tapte faktisk ikke noe særlig på dette, siden jeg hadde ganske høy fart underveis på strekket.

Post 7 så ganske vanskelig ut, men jeg visste hvor jeg kom opp fra det store søkket, så jeg visste i hvilken retning jeg måtte gå da jeg kom opp i det grønne. Jeg tok igjen hun som startet 2 minutter før meg på posten, og vi løp mye sammen mot 8. post. Strekket til 9. post så egentlig ganske lett ut, det gjaldt jo bare å ikke havne i skrentene til venstre eller i det grønne til høyre. Jeg klarte å holde ganske bra fart nedover, og fikk faktisk 3. beste strekktid på strekket.

Ved passering nevnte speakeren at jeg lå på 2. plass og at det var kort vei opp, men jeg hørte aldri hvor langt jeg var bak. 10. post gikk fint, men jeg hadde en ganske dårlig retning mot 11. post. Mot 12. post slurva jeg litt med retningen, og kom for langt øst. Jeg så en grop med post i, og skjønte derfor hvor jeg var, og fant posten uten problemer derifra. Tapte 26 sekunder til beste strekktid, noe jeg ikke helt skjønner hvordan jeg klarte!
13. strekket var ikke helt perfekt gjennomført, mest fordi jeg holdt på å stoppe og lete etter posten for tidlig. Strekket til siste post og mål gikk derimot uten o-tekniske tidstap i hvert fall!

Løpet sett over ett var ganske bra, men på flere strekk har jeg tapt tid på dårlig retning ut av posten (på korte strekk har man jo ikke muligheten til å korrigere kursen etterhvert) og dårlig postarbeid (spesielt 3. post). Fysisk tapte jeg nok også noen sekunder på hvert strekk, jeg mangler nok det lille ekstra i frasparket fremdeles. Jeg la sammen alle sekundene jeg var bak beste strekktid på hvert strekk, og tilsammen ville jeg blitt over 4 minutter bak en imaginær løper med et perfekt løp. Det er ganske mye på 3.1 kilometer!
Men i motsetning til mellomdistansen forrige helg, så unngikk jeg å miste fokus underveis, og det er jeg godt fornøyd med.
Vis kommentarer (0)
 
NM mellom D17-18 (13.09.2014) NM mellom D17-18 (13.09.2014)