NM stafett D17 2. etappe (11.09.2016)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Klungsetmarka
Arrangør: Bodø
Land: Norge
Disiplin: Stafett
Etappe: 2
Distanse: 5.74 km
Tid: 44:44
Gj.sn. HR: 173
Maksimum HR: 186
Etter de individuelle løpene på NM ble jeg tatt ut til å løpe 3. etappe på 3. laget. Men sykdomsforfall gjorde at jeg på morgenen fikk beskjed om at jeg skulle løpe 2. etappe på 2. laget i stedet.

1. etappeløperen kom inn som nummer 16, og det var mange andre lag som gikk ut omtrent samtidig eller rett før meg. På vei oppover mot 1. post løp jeg sammen med et par andre, og vi fant greie, men kanskje ikke optimale traseer. Jeg kom også i feil gafling, og tapte kanskje 1 minutt på det.

Mot andre kom jeg på mystisk vis for langt til høyre opp over ryggen, men tapte nok ikke veldig mye tid på det.
Jeg syntes høyreveivalget så definitivt best ut, men jeg var litt usikker på hvor høyt jeg ville gå underveis. Jeg valgte å holde høyden, noe jeg tror var greit. Jeg mista stien midtveis i lia, men fant masse tråkk så det gjorde ikke så mye. Jeg ble litt usikker på hvor jeg var, men jeg bare hold retninga oppover, og leste meg inn da jeg kom opp til hytta. Derifra var 3. post lett, og 4. post gikk også uten store problemer.

Mot 5. post valgte jeg å løpe til venstre. Jeg løp først på stiene ned forbi hytta og myrene, deretter ut på skiløypa. Her løp jeg sammen med ei fra Tyrving, som løp fort både på sti og i skogen. Jeg klarte å holde kontakten med hun ned mot arenapassering, men det kostet litt.

Jeg kjente meg ganske tung ut på sisterunden, men jeg skulle prøve å holde kontakten. Det ble dessverre for hardt, men jeg gjorde ingen større feil, og tok nesten igjen et annet lag før mål. Jeg vekslet som 12. lag, med 13. beste etappetid. Vi blir til slutt nummer 20.

Jeg er godt fornøyd med etappen. Noen mindre feil ble det underveis, men totalopplevelsen var veldig god, og jeg hadde det skikkelig gøy underveis. Det føltes bra å ta igjen så mange lag, og levere en god etappe. Gøy med masse huing og heiing på samlingsplass også!
Vis kommentarer (0)
 
NM stafett D17 2. etappe (11.09.2016) NM stafett D17 2. etappe (11.09.2016)