Tour de Trondheim langdistanse (18.09.2016)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Storheia
Arrangør: NTNUI
Land: Norge
Disiplin: Langdistanse
Distanse: 8.67 km
Tid: 85:20
Gj.sn. HR: 169
Maksimum HR: 195
Gikk ut som nummer 2 i jaktstarten, bare 2.47 bak gul trøye, men det fulgte mange ulver ikke veldig langt bak meg. Så jeg regnet med å støte på andre løpere i skogen.

De første strekkene innbød til høy fart i myra, men noe stigning var det også. Jeg kom litt lavt til 1. post, men kan umulig ha tapt mer enn halvminuttet på det. Men jeg ble litt engstelig for at de som kom bakfra kunne ta mye innpå. 2. post gikk fint, det var et veldig fint strekk, myra var veldig deilig å løpe på.

Halveis ned mot 3. post dukket plutselig hun som løp ut med gul trøye opp. Jeg synes jeg fant gode traseer nedover lia, og jeg stemplet et par sekunder før hun på posten.

Mot 4. post løp vi sammen. Jeg følte jeg hadde god kontroll da vi løp inn mot posten, men vi må ha kommet såvidt for lavt. Jeg tok stadig ny kurs til posten fra flere steder, men fikk ingenting til å stemme. Jeg var veldig nær flere ganger. Her bommet jeg nesten 5 minutter.

Jeg visste ikke hvor gul trøye var, men plutselig dukket hun opp på 5. post, og stemplet noen få sekunder før meg. Jeg prøvde å henge på mot 6. post, men hun fikk gradvis noen meter. Jeg tok et litt smartere veivalg (løp stien over ryggen etter myra), og da hun kom litt for lavt inn i posten fikk jeg en liten luke, som jeg holdt frem til 7. post.

Jeg var veldig usikker på veivalg til 8. post. Men rett på er aldri helt feil! Jeg prøvde å jakte traseer med myr underveis, men kanskje det ble litt for mye siksak? Jeg hadde mista luka mi, og stemplet rundt 20 sekunder bak. Veldig bra opplegg og stil på drikkepost, forresten!

Igjen veldig usikker på veivalg. Helt ned, og masse løping i myr, men også mye stigning? Opp til venstre for å ikke miste noe høyde, eller rett på for å minimalisere stigning? Jeg valgte rett på, men vet egentlig ikke om det var lurt. Gikk fort noen steder underveis, men ble også en del gåing i kratt. Jeg så gul trøye underveis, men vi valgte ulike traseer etterhvert.

Oppover klatrestrekket kunne jeg se hun langt foran meg opp bakken, den gule trøya var lett å se. Og plutselig så jeg to som hadde startet ca 10 minutter bak meg! Jeg fikk en skikkelig støkk og prøvde å samle meg og holde fokus og fart oppe den siste delen av løpet. Veivalget mitt til 11. post var heldigvis bedre enn det de to som kom bakfra valgte, og jeg kom i mål til 4. plass. To andre hadde nemlig passert meg og hun i den gule trøya da vi bommet på 4. post.

Hvis man ser bort ifra 4. post var det egentlig et bra løp. Gikk ikke veldig fort, men det var en sikkelig fin opplevelse. Terrenget er utrolig fint, og løypa var bra. Veldig fint at løypa var såpass lang, er litt kjedelig å løpe på cirka en time når det liksom skal være langdistanse.
Vis kommentarer (0)
 
Tour de Trondheim langdistanse (18.09.2016) Tour de Trondheim langdistanse (18.09.2016)