KKC 1 Byåsennatta (21.09.2016)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Solemsåsen
Arrangør: Byåsen
Land: Norge
Disiplin: Natt
Distanse: 5.82 km
Tid: 50:52
Gj.sn. HR: 174
Maksimum HR: 187
Første nattløp siden 3. etappe på Tiomila!

Planen var å ta det rolig og fokusere på orienteringen. De første postene gikk veldig fint, jeg var veldig nøye og tok ingen sjanser. Men det var tungt terreng og mye stigning, så det gikk ikke så fort.

Var ekstremt usikker på veivalg til 3. post. Til slutt sto det mellom en rett på variant, eller rundt på vei hele veien rundt. Valgte rett på, for jeg syntes det virket litt kjedelig å løpe på vei så lenge. Jeg gjennomførte greit, men valgte nok litt dårlige traseer, og det gikk veldig sakte oppover, selv på stiene. Tapte 4:20 til beste strekktid, og var ca 5 minutter bak i mål, så veivalget var nok mye dårligere enn det jeg hadde trodd.

Stemplet samtidig med Gøril, som startet to minutter bak meg, og jeg tok ryggen hennes mot 4. post. Vi valgte litt forskjellige traseer mot 6. post, hun løp venstre via myrene, jeg løp høyre. Venstre var nok bedre, for hun kom ut av posten da jeg kom inn fra høyre.

Løp det jeg kunne for å prøve å ta henne igjen, men jeg så hun ikke underveis. Jeg fant veldig gode traseer, og hadde full kontroll. Jeg stemplet rett bak Gøril her. Beste strekktid også!

Vi var en liten klynge på 4-5 personer, og kortstrekkene 7 og 8 gikk veldig fort unna. Ble også beste strekktidene til 8. post. Veivalget til 9. post var det ikke tvil om, og det gikk unna på veien. Inngangen til posten var også bedre enn forventet. De siste strekkene gikk uten problemer, og spurten passet meg for en gangs skyld.

Totalt sett er jeg godt fornøyd med løpet. Er bare 5 minutter bak, og mesteparten kom på langstrekket, hvor jeg til en viss grad var klar over at veien rundt mest sannsynlig var raskere, det bare fristet ikke så mye... Jeg ville nok tatt et annet valg i en viktigere konkurranse.

Edit: Paul Sirum valgte nesten identisk trasée som meg til 3. post (H21 hadde samme strekket). Han vant strekket med over 40 sekunders margin. Kan være at strekket var for fysisk krevende for meg, men at i herreklassen tjener man ikke nok på det fysisk lettere rundtveivalget.
Vis kommentarer (0)
 
KKC 1 Byåsennatta (21.09.2016) KKC 1 Byåsennatta (21.09.2016)