NM natt D19-20 (23.09.2016)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Sørmarka
Arrangør: Rogaland, Stavanger, Sandnes, Ålgård, Ganddal
Land: Norge
Disiplin: Natt
Distanse: 7.19 km
Tid: 58:02
Gj.sn. HR: 168
Maksimum HR: 184
Så veldig frem til løpet, og planen før start var å være veldig skjerpet underveis, og ta ett strekk av gangen.

Så først i ettertid at det gikk en sti under streken til posten. Jeg valgte å løpe i det åpne området, og ta inn ved steinene. Tapte nok en del på det, det var mer stigning og det var tregt underlag i det gule. 1 minutt bak beste strekktid.
Kortstrekket til 2. post gikk fint, 4. beste strekktid.

På langstreket var det vel ikke så mye veivalg å snakke om. Jeg løp en slak venstrevariant, og følte det var optimalt. Tapte likevel nesten 50 sekunder på løpinga og litt nøling inn i posten.

Kortstrekkene til 4. og 5. post gikk fint. Skjønte dog ikke helt vitsen med drikkepost etter 1400 m.
Jeg tapte nok litt en del på veivalget til 6. post. Følte rett på så greit ut, men jeg nølte en del underveis, og løpbarheten var ikke så god hele tida. Hun som vant strekket løp rundt på sti til venstre i lysløypa, og det var nok veldig lurt. Men jeg så 3-4 rådyr på kollen i begynnelsen av veivalget mitt, og det var veldig gøy!

7. post var det første vanskelige posten i løypa, synes jeg. Jeg var veldig nøye underveis, og hadde kontroll hele tida. Her var det mange som bommet, og jeg fikk beste strekktid!

8-11 post gikk greit, men jeg følte at jeg ikke hadde het flyten, og jeg gjorde nok noen småfeil på hvert strekk. Hadde likevel flere gode strekktider, så det var tydelig at det var krevende.

Følte heller ikke at det var så mye veivalg til 12. post, var liksom bare å banke rundt på stien. Var 25 sekunder bak, omtrent som forventet.
Deretter bar det tilbake til det mest krevende området i skogen. Jeg nølte en del på begge strekkene, men hadde ok kontroll.

15 og 16. post var begge lette strekk og lette poster. 17. post var utgangspunktet heller ikke veldig vanskelig. Her var utfordringen at det var en post 20 meter unna. Jeg må innrømme jeg gikk i fella, men sjekket kode, og tapte ikke mye.

Jeg tror kanskje jeg tok et suboptimalt veivalg til 18. post. Jeg var ett minutt bak beste strekktid, hun som var raskest løp høyreveivalget, altså på den andre siden av skogen og den forbudte myra. Men jeg veit også om noen som løp der som sa det var skikkelig vått, og at de sank dypt ned i myrhull. Jeg tror kanskje at å løpe veien så lenge som mulig kunne vært et smart valg.
Den siste postplukken før mål gikk greit, og jeg løp først i mål i klassen, siden jeg var første startende.

Ble nummer 6 totalt, noe jeg er fornøyd med. Løpet var absolutt ikke perfekt, men det var mye bomming i klassen, og jeg er fornøyd med å være den eneste i klassen som ikke har røde bomtider i winsplits! Men jeg tok noen feil veivalg, og løp nok generelt med stor sikkerhet. Jeg kunne prøvd å tatt litt større sjanser, men det kunne jo fort endte med at jeg hadde bommet i stedet.

Terrenget var ganske stilig. Hvis dette løpet hadde vært om dagen ville jeg nesten definert løypa som en c-løype, med tanke på at de fleste postene var i umiddelbar nærhet til sti. Men det var veldig mange mindre stier i terrenget som ikke sto på kartet, og terrenget krevde at man var god til fartstilpasning. Så til nattorientering funker terrenget overraskende bra.

Vis kommentarer (0)
 
NM natt D19-20 (23.09.2016) NM natt D19-20 (23.09.2016)