Hu og hei gampeløpet (08.10.2016)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Bymarka
Arrangør: NTNUI
Land: Norge
Disiplin: Hu og hei, ultralangdistanse
Distanse: 38.29 km
Tid: 347:29
Gj.sn. HR: 161
Maksimum HR: 201
Løp snuskeløpet dagen før, men snusket dessverre ikke så bra, så jeg gikk ut omtrent 7 minutter bak. Men hadde relativt god margin ned til hovedfellesstarten likevel. Veldig behagelig å løpe ut relativt alene, i stedet for å måtte stresse med å forholde seg til mange folk rundt seg.

1. post: Bestemte meg fort for veivalg. Men jeg burde nok vurdert til høyre for Revberget, for det så ganske behagelig ut. Både stien langs Gråkallen og lia ned mot Gamle Bynesvei var ganske kronglete. På vei inn til posten fra hovedveien kom en del av de som hadde startet før meg motsatt vei, så det var interessant å se hvordan man lå an. Første smakebit på motbakkemyr for dagen. Jeg skjønte det kom til å bli en lang dag.

2. Jeg vurderte litt forskjellige veivalg, og kom frem til at vei + rett på så greit ut. På vei ut fra posten kom hovedfellestarten, og det ble litt trengsel på stien. Halvveis på strekket kunne jeg kanskje vurdert å løpt veien litt lengre, for det gikk ikke veldig fort oppover myrene. Men inngangen til posten ble behagelig. På de siste meterne inn mot posten ble jeg overrasket å se en del folk som hadde passert meg tidligere på strekket, så jeg antok at det var et langt strekk i vente, siden de brukte lang tid på å bestemme seg.

3. Langstrekk! Kom ganske raskt frem til at man måtte komme seg til Stykket, spørsmålet var bare veivalget frem til dit. Jeg slang meg på en gjeng spreke gutter før jeg rakk å bestemme meg helt, men hadde en slags plan. Var skikkelig gøy å løpe med gutta, men jeg skjønte at tempoet var for høy, så jeg slapp med vilje før Helkansetra. Herifra løp jeg helt alene helt frem til Skjelbreia. Da kom fellesstarten stormende. Veldig kult å høre de nærme seg, som en bisonflokk hører man jo at det tordner i bakken før man ser de. Jeg prøvde å henge meg på, og holdt koken greit til motbakkene begynte. Ble litt usikker inn mot posten, men når du ser 50 stk 100 m lengre fremme er det vanskelig å bomme inne i ringen.

4. post: Ikke noe særlig veivalg, utenom traseevalg på slutten av strekket. Selve posten kunne være vanskelig. Gjennomførte bra. Veldig fin postplassering.

5. post: Bålpost. Vurderte rundtveivalg for å holde høyden, men tenkte at det var litt langt rundt. Så jeg slapp meg ned helt til Skjelbreia, selv om det gjorde vondt i hjertet å miste all høyden. På vei inn mot posten valgte jeg en del småstier med mer myr enn jeg forventet, så det ble en del gåing oppover. Bra steming på bålpost da!

Runding: Var litt lei av oppovermyr, så jeg valgte stiene rundt. Tapte nok litt på det. Harde bakker opp mot hytta. Husker at en mann spurte ei jente han gikk med om hun "skal ta en ny runde". Hun svarte at hun var altfor sliten til det, men hun gikk jo ganske lett fra meg oppover. Så jeg ble litt usikker. Men da målmannskapet spurte meg om jeg ville fortsette, svarte jeg ja.

6. post: Begynte meg å drikke, spise og fylle opp vannflaskene. Selve strekket så behagelig ut, og jeg bestemte meg raskt for å dra langs Vintervannet. På vei ned fra Studenterhytta mot Skistua kjente jeg plutselig en sterk trang til å gå inn i et kratt for lette på magen. Beleielig nok var Skistua like i nærheten, så jeg tok "ærendet" mitt der i stedet.
Fant aldri stistumpen jeg skulle ta av fra stien på, så tapte litt tid på det. Resten av strekket gikk fint, og jeg fikk meg en klynge ut av posten.

7. post: Klynga mi og meg var fornuftige oppover mot Elgsethytta, og gikk i de verste oppoverbakkene. Veivalget jeg tok etter Elgsethytta var nok ikke det smarteste, for det ble mye krongling opp og ned kollene. Jeg burde nok løp langs myrene på undersiden.

8. post: Bosbergheia er veldig fin, men motbakkene var harde. Og myrene etter Kvistingen var veldig behagelige for såre lår og legger. Løp helt alene på dette strekket, men idet jeg var på vei ut av posten kom det en fyr inn.

Mål!: Igjen føltes det feil å gi slipp på høydemetre, men følte at jeg ikke hadde noe valg. Ble mye gåing oppover, og en fyr passerte meg, men jeg holdt kroppen i gang. Og etter siste bakken opp fra Vintervannet kjentes kroppen overraskende bra ut. Men må si det var godt å komme i mål.

Totaltid på ca 5:45, og ca 38 km på GPS-klokka. Løp nesten to timer fortere enn i fjor, men da var løypa 44 km på GPSen, og en del mer brutal. I fjor var Gjertsenfaktoren på 1.00, men i år var den på 0.82. Var en skikkelig fin opplevelse, strålende vær, og fine løypetraseer.
Vis kommentarer (0)
 
Hu og hei gampeløpet (08.10.2016) Hu og hei gampeløpet (08.10.2016)