O-teknikk Høvåg (01.04.2017)
Kategori: Trening
Kart/område: Høvåg
Arrangør: Kristiansand OK
Land: Norge
Disiplin: Mellom
Distanse: 5.61 km
Tid: 53:13
Gj.sn. HR: 149
Maksimum HR: 171
I stedet for å løpe løpet på lørdag, hadde Jon skaffa kart til en trening. Jeg og Macka dro ut dit litt utpå dagen, og det var sol, varmt og generelt herlig vær.

Planen var å kutte ganske mye, og ta det som en rolig økt for å spare kroppen. Jeg fikk æren av å starte først. De to første postene gikk lett, og jeg ble litt lat mot 3. post, og tok en dårlig kurs ut av posten. Macka kom dermed opp, men jeg tror jeg klarte å ta på posten 0.1 sekund foran ham.

Dermed var racet i gang, og det ble kjørt hardt mot 4. post. Her var det dødt løp. Til 5. post tok vi litt forskjellige veivalg. Jeg løp oppe i skråningen, noe som definivt var suboptimalt. Attpåtil løp jeg altfor fort for min egen o-teknikk, og klarte å megabomme på posten. Jeg sto og klødde meg i huet på kollen ovenfor, og hang meg på Macka da han kom tuslende oppover.

Det ble løpt fort mot 15. post også. Ingen av oss hadde kontroll. Jeg prøvde lykken lengre vestover, og klarte å ta meg inn på myra. I mellomtiden hadde Macka vært innom 16. post. Heldigvis bomma vi like lenge i tid, og kom omtrent samtidig tilbake til 15. post.

Jeg fant både flyt og gode traseer nedover lia mot 16., 17. og 18. post, og hadde en bra luke på 19. posten. Derifra og inn i mål kjørte vi fellestart. Jeg stempla først frem til 22. post. Der tok vi ulike veivalg, Macka løp nemlig rundt den første kollen, og fikk dermed en mye bedre trase.

Jeg lunta slukkøret i mål, men økta var veldig bra totalt sett. Tror jeg fikk mye mer ut av en fartsfylt økt, enn en rolig økt der jeg bare hadde daffet rundt og ikke trent noe som helst. Og veldig verdifullt med en gjennomkjøring i høy fart før morgendagen.
Vis kommentarer (0)
 
O-teknikk Høvåg (01.04.2017) O-teknikk Høvåg (01.04.2017)