Bohuslunken D21E (16.04.2017)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Herrestadfjället
Arrangør: Uddevalla OK
Land: Sverige
Disiplin: Langdistanse
Distanse: 12.22 km
Tid: 105:24
Gj.sn. HR: 157
Maksimum HR: 172
To langdistanser på rad er ganske mye, men jeg hadde veldig lyst til å løpe, så da gjorde jeg det. Løp Unionsmatchen her for noen år siden, og husket terrenget som fint og krevende både fysisk og teknisk.

1. strekket er en liten oppvarming til det som venter, og jeg synes jeg gjennomfører bra. Beina kjennes ikke magiske, så jeg regner med det blir en lang og tung tur i skogen.

På langstrekket til 2. post vurderer jeg både høyre- og venstreveivalget, men kommer frem til at venstre ser mer behagelig ut. Gjennomfører bra.
Vurderer en høyresving til 3. post, men synes rett på ser vel så bra ut. Bra kontroll inn i posten. Bra flyt videre til 4. post også.

Ut av 4. post bretter jeg kartet, og begynner å orientere fra 8. til 7. post. Jeg kommer til en svær myr som jeg ikke klarer å plassere på kartet, og sjekker retningen, som stemmer bra. Jeg fortsetter på kursen, og kommer et stykke langs myra før jeg dobbeltsjekker på kartet, og skjønner tabben. Tapte nok lite på dette, men det var en god vekker. Resten av strekket går bra, men rett ved posten ser jeg hun som startet 6 min bak meg. Blir litt overrasket, men når jeg ser farten hun setter opp videre mot 6. post forstår jeg hvorfor jeg ble tatt igjen.

De neste strekkene går bra teknisk, men jeg kjenner at jeg begynner å bli tung i beina. Blir stadig mer gåing i tunge tuemyrer, og klarer ikke lengre å løpe opp alle kneikene på kollene heller. Jeg begynner også å bli ganske tørst, og ser på kartet mitt (ikke på denne kartfila) at det er en drikkepost ved stikrysset litt under halvveis til 10. post. Mot 9. post går det tungt, men klarer å holde kroppen i gang, og jeg kommer meg til slutt til drikkeposten.

På vei videre oppover stien kommer Macka opp i ryggen, og jeg bestemmer meg for å prøve å øke farten litt. Det funker greit, men han passerer meg rett før den svære myra. Jeg holder ryggen hans overraskende bra, men må melde pass når vi kommer inn i skogen. På stien mot 11. post kommer det en tog av H21E-løpere forbi, og jeg prøver å hekte meg på. Det går litt for fort til at jeg klarer å henge med, og når jeg leser feil postdetalj i ringen og taper 40 sekunder, har toget gått. Men jeg kommer meg til mål uten flere større feil.

Totalt sett er jeg godt fornøyd med løpet og gjennomføringen. Eneste nevneverdige bom var på 40 sekunder, det er vel ganske bra i løpet av 1 time og 45 minutter. Fysisk gikk det tungt, men det regnet jeg med på forhånd. Og det var veldig gøy å løpe langt i så fint terreng!
Vis kommentarer (0)
 
Bohuslunken D21E (16.04.2017) Bohuslunken D21E (16.04.2017)