Venla 4. etappe (17.06.2017)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Harpatti
Arrangør: Kalevan rasti
Land: Finland
Disiplin: Stafett
Etappe: 4
Distanse: 8.78 km
Tid: 64:34
Gj.sn. HR: 172
Maksimum HR: 186
Jentene på de første etappene hadde levert helt ville etapper, og jeg gikk ut som nummer 19. Surrealistisk.

Jeg prøvde å ikke åpne over evne fysisk, men det var vanskelig, da damene på lagene rundt meg løp sabla fort. Jeg prøvde å være nøyaktig til 1. post, men jeg tror jeg forveksla skrentene rett før jeg kryssa stien, og strøk såvidt forbi posten. Heldigvis skjønte jeg hvor jeg var da jeg så stien, og jeg begrenset tidstapet til 1:20. Men var unødvendig å tape tid på noe sånt.

2. post var lett, men på vei oppover lia var det flere lag som passerte, uten at jeg klarte å henge på. På vei mot 3. post stolte jeg mer på Anna Bachmann enn meg selv, det burde jeg ikke gjort. Tapte nok rundt 20 sekunder.

De neste postene gikk greit teknisk, men Anna forsvant ut av syne likevel. Jeg var ikke i tvil om veivalget til 6. post, og fikk drahjelp underveis av at Hausken kom feiende forbi. Det gikk fort! Litt for fort for meg, dessverre...

I skrålia på de neste postene fikk jeg følge med ei fra MS Parma som ikke løp fra meg med en gang, hyggelig! Løste det bra teknisk synes jeg, uten at jeg hadde perfekt flyt.
Tok stiveivalget til 12. post, synes det så både raskere og tryggere ut. I ettertid ser jeg fra GPS-tracking at rett på muligens var marginalt bedre. Men man jo velge lavrisikoveivalg på stafett, så jeg tror jeg valgte rett for meg.

Da jeg var på vei inn i 12. post som det en større klynge ut av posten, med blant annet Kauppi, Novikova og Volynska, uten at jeg hadde noen sjanse til å henge på dem. Jeg prøvde å holde koken helt inn til mål, selv om jeg var bra kjørt på slutten, og tapte i hvert fall ingen flere plasseringer.

Stas å komme i mål til 33. plass, selv om det hadde vært gøyere å ha klart å bevart det gode utgangspunktet jeg gikk ut på i litt større grad. Men sånn går det når jeg prøver å spise kirsebær med de store, da er det jeg som blir spist i stedet...
Uansett var det veldig inspirerende å prøve å holde følge med verdenseliten. Bra motivasjon for videre trening!
Vis kommentarer (0)
 
Venla 4. etappe (17.06.2017) Venla 4. etappe (17.06.2017)