O-festivalen lang D21E (24.06.2017)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Oppdal
Arrangør: Freidig
Land: Norge
Disiplin: Langdistanse
Distanse: 8.9 km
Tid: 75:10
Gj.sn. HR: 156
Maksimum HR: 184
Da jeg fikk kartet på start og så skrålia som ventet, skjønte jeg at med et bra teknisk løp kunne jeg få en bra plassering.
Starten gikk greit, og jeg fokuserte på å komme inn på kartet på vei mot 1. post, og ta ut veivalget til 2. post. I følge GPS-trackinga valgte jeg samme veivalg som de fleste, men løp 3 minutter saktere, uten at jeg følte jeg bommet noe.
Strekkene oppover skrålia til 3., 4. og 5. post gikk bra, men jeg synes det var vanskelig å vite hvilke steiner som sto på kartet. Heldigvis var det bratt nok til at jeg ikke hadde noe annet valg enn å gå, og da blir det lettere å orientere også.

Ned mot 6. post kom Eirin susende forbi, og jeg prøve å henge meg på henne. Hun løp for fort til at jeg følte jeg hadde full kontroll, men nede på myra under kraftlinja fikk jeg kartkontakt igjen, og gikk rett i posten.
7. post så vanskelig ut, og jeg fokuserte på å ta en skikkelig god kurs. Jeg nølte underveis, for det var veldig diffust, og det var en lettelse å se flagget.

Etter et lite pausestrekk bar det oppover lia igjen. Her gjaldt det bare å gå ned i krabbefart og følge med på kartet. Inn i posten hadde jeg ikke helt kontroll, men valgte å stole på kompasset. Det gikk bra! Samme taktikk fungerte også på kortstrekkene. Da kom plutselig Kamilla Olaussen dampende forbi, og jeg prøvde å henge meg på. Det funka dårlig, så jeg kapitulerte før jeg fikk syra opp i ørene. Strekket til 12. post var forøvrig veldig gøy å løpe, og jeg synes jeg gjennomførte det bra, ved å bruke skrentrekka noen hundre meter før posten som en sikkerhet underveis.

Deretter bar det ned mot arena via noen B-poster. På sisterunden var jeg rimelig sliten, men jeg klarte å tenke klart nok til å komme meg i mål uten større feil.
Jeg må være fornøyd med løpet totalt sett, det å løpe såpass bomfritt skal jeg ikke ta for gitt, og 13. plass er heller ikke så verst. Jeg tror kanskje jeg kunne tjent noen sekunder på å være litt mer offensiv noen steder, men på den annen side kunne jeg fort tapt mange minutter i skrålia.

Vis kommentarer (0)
 
O-festivalen lang D21E (24.06.2017) O-festivalen lang D21E (24.06.2017)