Treningsløp Kiruna (18.06.2019)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Luspavaara
Arrangør: IFK Kiruna
Land: Sverige
Distanse: 9.87 km
Tid: 94:50
Gj.sn. HR: 168
Maksimum HR: 187
For å feire 40-årsjubileumet til distriktsmesterskapet i 1979, ble det arrangert et treningsløp med samme løyper. Detter er D21-løypa.
Terrenget lengst nord er veldig fint, med veldig kort lyng. Lengre sør var det mer frodig og mer myr.

Løpet mitt begynte bra, gikk rett i 1. post. På vei opp mot 2. post ble jeg usikker, og GPS-sporet tyder på at posten hang litt for høyt. Her tok jeg igjen noen som hadde bommet litt.
Strekkene ned mot 3. og 4. post var veldig fine, og jeg ble muligens litt for gira.
Ut på vei mot 5. post tror jeg at jeg fikk en dårlig retning. Jeg mener jeg så på kompasset ganske mye, og jeg fikk ting til å stemme greit. Jeg fant til og med en myr som kunne passe. Men jeg fant ingen post, og løp tilbake til toppen for å ta meg inn. Dette området var litt preget av gammel hogst, og jeg fikk det til å stemme med vekstgrensa og hogstfeltet på kartet. Jeg trodde jeg klarte å lese meg inn, og kom tilbake til den samme (!) myra jeg hadde vært på tidligere. Håpløst.

Jeg begynte å ane at jeg kunne være for langt til høyre, så jeg løp nordvestover i håp om å finne noe som stemte. Jeg passerte plutselig en tydelig myr i en liten skål, men så ikke noe merkebånd. Dermed fortsatte jeg noen minutter videre, og pang! der var hogstfeltet. Leste meg fort inn på noen småkoller, løp tilbake, og jommen var merkebåndet i myra jeg hadde løpt forbi fem minutter tidligere. Ble en bom på ganske nøyaktig 20 minutter totalt, jeg tror ikke jeg har bommet så mye siden jeg var ungdomsløper.

Videre mot 6. post var motivasjonen på bånn, og det gikk treigt. Men på posten tok jeg igjen en sprek fyr (som ikke var så stødig teknisk) jeg allerede tatt igjen tre-fire ganger tidligere i løpet. Vi fant posten sammen, før han sprang sjukt fort videre, uten at jeg hadde sjans til å henge på. Jeg tror 8. post hang litt feil, men jeg fant den greit, før det bare var å kose seg i kremterrenget ned mot 9. post og deretter mål.

Totalopplevelsen var god, det er jo veldig fint terreng. Men jeg må nok tilbake for å få revansje på 5. post...
Vis kommentarer (0)
 
Treningsløp Kiruna (18.06.2019) Treningsløp Kiruna (18.06.2019)