MNM langdistanse (24.08.2019)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Selbuskogen
Arrangør: Stjørdal
Land: Norge
Disiplin: Langdistanse
Distanse: 8.03 km
Tid: 79:32
Gj.sn. HR: 171
Maksimum HR: 186
På forhånd tenkte jeg at langdistanse i skikkelig trønderterreng kunne bli en fin, men tung opplevelse. Med et noe mangelfullt treningsgrunnlag, og fire timer søvn grunnet sen hjemkomst kvelden før, var jeg også spent på (dags)formen.

Mot 1. post ble jeg "lurt" av mitt manglende treningsgrunnlag for målestokk 1: 10 000, for jeg hadde egentlig tenkt å løpe mer rett på, men endte opp med å komme helt bort til skiløypa. Tror ikke at jeg tapte mye tid på dette, og det var fint å bli klar over at jeg hadde en tendens til å løpe litt langt.

2. strekket var fint i begynnelsen, det var kjekt å lange ut over myrene. Kløfta ned før posten var klønete å komme seg ned i, og her begynte jeg å angre på at jeg ikke hadde teipa. Posten fant jeg uten problemer, men det var greit å senke tempoet litt.

Mot 3. post var jeg ikke mye i tvil om veivalget, selv om det var tungt å gjennomføre. Jeg trodde jeg hadde god kontroll over myrene før posten, men klarte likevel å løpe litt for langt. Jeg stoppa opp, og var litt redd for å være helt lost, men så snudde jeg meg, og der var posten 20 m unna! Puh...

Var litt stressa etter bommen, og kløna litt på første tredjedelen av strekket. Inn mot 4. post hadde jeg bare tenkt å løpe inn i skogen der myra stoppa, men endte opp med å løpe inn altfor lavt. Også her klarte jeg å begrense skaden, men var rimelig irritert på meg selv likevel.

Mot de neste postene klarte jeg heldigvis å nullstille meg, og jeg følte jeg sprang bra. Jeg fikk faktisk beste (!) strekktid til 6. post.

Mot 7. post ble det løpt mange ulike varianter, i følge Livelox. Jeg tror veivalget mitt var bra, jeg prøvde å begrense mengden grønt og stigning, og jeg tror jeg lykkes bra med både valg og gjennomføring.

På dette punktet i løypa begynte jeg å bli veldig tørst, så jeg var litt skuffa over at det ikke var drikkepost, og ingen av myrbekkene fristet. Jeg prøvde å kompensere med molte og blåbær, men det funka ikke så bra.

Bakkene opp mot både 8. og 9. post var tunge, og det var hardt å holde tempoet oppe. Jeg gledet meg til postene i skrålia, men det var litt for mange store tråkk til at det ble teknisk krevende, dessverre. Men jeg tror jeg burde løpt rundt myra/slepet til 10. post, og kanskje vært litt mer offensiv inn i ringen ved 11. post. Tok det rolig ned lia mot mål, var litt redd for min svake ankel.

Alt i alt synes jeg dette var et greit gjennomført løp med tanke på forutsetningene. Som forventet var det blytungt fysisk, og jeg var unøyaktig teknisk litt for mange steder. Men totalt sett var det en god opplevelse.
Vis kommentarer (0)
 
MNM langdistanse (24.08.2019) MNM langdistanse (24.08.2019)