Pinseløpet 2 D15-16 (27.05.2012)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Kisgruveåsen
Arrangør: Konsberg O-lag
Land: Norge
Disiplin: Langdistanse
I dag var dagen jeg skulle forsvare andreplassen fra i går! Men dengang ei!
Forholdene lå dessverre ikke til rette for det. Da starten gikk klarte jeg selvfølgelig å grabbe til meg feil kart! Jeg aner ikke om det lå feil i kurven, eller om jeg sto ved feil kurv, men sekundene gikk fort. Med friskt mot (og med riktig kart) løp jeg mot startpost. Jeg orienterte kartet mot nord, og stusset over at kompassnåla lå så stille. Et nærmere blikk bekreftet det jeg fryktet, kompasset mitt var ødelagt!

Javel, en får vel gjøre et forsøk likevel... Heldigvis var det en ganske lett første post. jeg krysset den store stien, og løp inn i hogstfeltet. Sikret litt langs myra for å få retningen, deretter over noen små koller, over en myr, og opp på ryggen til posten. Null problem!

Da jeg så strekket til andre post ble jeg først litt skremt, deretter litt lettet, og deretter litt skuffet. Det gikk jo en sti nesten hele veien! Det strekket gikk altså bra.

Mot tredje stakk jeg først innom drikkestasjonen (det var VARMT!), før jeg løp over og ned Kisgruveåsen. Da jeg var vel nede sikret jeg først litt på sti, og løp deretter på skrå over til slepet. Jeg følte at det var bedre å gå litt, og følge stier, enn å bomme noen minutter fordi man mangler kompass!

Det neste strekket gikk også bra, litt myr- og litt stifølging for å ikke bomme på strekket. Selve posten fant jeg også ganske lett.

Dessverre gikk ikke det neste strekket like bra. Jeg burde nok ha tatt det litt forsiktig når jeg så det detaljfattige platået rett før posten. Jeg satset på å angripe posten fra myra, men det var ikke så lett å få riktig retning... Jeg skjenet ut ca. 45 grader, men klarte å ta meg inn på en annen stein i kanten av hogstfeltet. Sekundene gikk fort, og kanskje nesten to minutter gikk tapt der.

De siste postene mot mål gikk lett, men jeg sikret kanskje litt vel mye (i frykt for å bomme mer), burde nok ha vært litt mer offensiv på slutten.

Det ble et litt amputert løp, tok det litt som en treningsøkt underveis. Ble nummer åtte, ikke så verst uten kompass synes jeg. Dessuten lå jeg som nummer tre før femte post...
Jeg kan legge til at en finne ved navn Pasi Ikonen løp VM i Frankrike uten kompass, og fikk sølv!
Vis kommentarer (0)
 
Pinseløpet 2 D15-16 (27.05.2012)