Noyon Course d'Orientation Long (08.04.2012)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Fôret de Compiègne
Arrangør: Noyon Course d'Orientation
Land: Frankrike
Disiplin: Langdistanse
Vi var i Frankrike i påskeferien, og det går selvfølgelig ikke å dra på ferie uten å løpe! Derfor fant vi et lite løp i en skog nord for Paris. Dessverre må man ha helseattest for å løpe løp i Frankrike i ordinære klasser, noe vi ikke fikk fiksa før avreise. Derfor meldte vi oss på i en slags direkteklasse, med gammedags stempling på lapp!

Tross noen små språkproblemer på start angående startprosedyre og løype, fikk jeg tilslutt startet. Jeg løp en 6,9 km, når jeg først er i Frankrike, skal jeg løpe ordentlig løype også!

GPS-en var litt ustabil under løpet, så det ser ut som jeg har vært veldig vinglete enkelte steder (litt småsikksakkløping på stien), og andre steder ser det ut som om jeg har løpt bedre enn jeg egentlig har

Løypa bød ikke på noen betydelige veivalgsutfordringer, for det meste rett på eller litt stiløping før det bar ut i skogen. Jeg klarte likevel å bomme noen steder, først på fjerdeposten inne i vegetasjonen. Jeg kom nok for langt inn, så jeg bestemte meg for å løpe tilbake til stien. Da så jeg et lite søkk og en åpen flekk jeg kjente igjen, og posten var ikke langt unna. Dette synes ikke på GPS-sporet.

På syvende klarte jeg også å bomme, jeg kom for langt til høyre på myra. Heldigvis så jeg en løper som stempla på posten.

På åttende gjorde jeg en dum parallellfeil. Jeg trodde at jeg hadde passert den andre stien da jeg passerte den første, så jeg løp inn i skogen på helt feil sted. Jeg tok meg inn på det store stikrysset, men løp hodeløst inn i skogen igjen, bakset en del i det grønne, før jeg hadde litt flaks med posten.

De neste postene gikk bra, det som ser ut som surring på stien (!), er bare feil på gps.

Til ellevte skjedde det noe skikkelig dumt. Jeg hadde gått rett i posten, så jeg skulle ta frem stemplingslappen for å stemple. Den var ikke der! Jeg så meg litt rundt, kanskje den hadde falt ut da jeg brettet ut kartet! Nope, ingen lapp... Jeg ble litt desperat, tenk om de disker meg hvis jeg ikke hadde den med! Men jeg visste jo at jeg hadde stempla på tiende, så det var jo bare å gå tilbake og lete... Jeg forsøkte å gå tilbake samme veg, og lykken var stor da jeg fant den!

Resten av løypa gikk bra, men jeg må si at jeg ble litt skuffet da jeg kom i mål, og ingen skulle sjekke lappen jeg hadde stemplet på (og lett etter!). Likevel var det veldig gøy å løpe i de franske skoger!
Vis kommentarer (0)
 
Noyon Course d'Orientation Long (08.04.2012)