O-Idol D16 (16.09.2012)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Dausjøelva
Arrangør: Nydalens SK
Land: Norge
Disiplin: Fellesstart
Distanse: 5.76 km
Tid: 47:19
Deltagelsen min hang i en tynn tråd etter dårlige nasjonale uttaksløp, men takket være noen gode løp i kretsen var jeg klar for O-Idol! Før start var jeg merkelig nok ikke spesielt nervøs, jeg gledet meg faktisk til å komme i gang.

Vi startet ca. 80 m før startpost, og det første jeg så da jeg kikket på kartet, var et flott veivalgsstrekk til førstepost! Jeg regnet med at feltet ville dele seg i to, en klynge på sti, og en klynge rett på. Men da jeg kom frem til startpost, og feltet spurtet videre på veien, ble jeg litt usikker. Skulle jeg bare følge med flokken, eller skulle jeg velge det jeg trodde ville lønne seg? Ville det ikke være litt synd hvis ingen prøvde veivalget rett på? Etter et nanosekund i uvisshet, var valget åpenbart. Jeg har vel ingenting å tape...

Selve strekket gikk nesten overraskende bra. Skogen var nydelig, lettløpt granskau med mose og god sikt. På de siste hundre meterne ble det mer graps, og da jeg skulle inn i postringen ble jeg usikker. Jeg syntes jeg så en skrent mellom trærne, og løp mot den. Dessverre var det ingen post der. Plutselig kom en flokk oppover åsen. Da skjønte jeg det, og stemplet to sekunder bak Anine.

Strekket til andre var vanskelig, men når 24 ungdommer raser langs en li, skal det godt gjøres at ingen finner posten! Jeg kom nok litt langt ned, men jeg tapte ikke veldig mye.
Strekket ned mot diamanten gikk bra, men det var litt trengsel ved kryssinga av bekken.

Mot førsteposten i diamanten gjorde jeg en skikkelig dum feil! Da jeg kom ned i grøntområdet, og bort til de gule kollene trodde jeg at jeg var på kollene ved posten! Her gikk det omtrent ett minutt...
Takket være litt usikkerhet i området øst for nummer 5, tapte jeg ytterligere 20 sekunder, og tetklynga gled ifra.

Da jeg var ferdig med gaflinga endte jeg i en ny klynge på omtrent syv personer, som gikk omtrent like fort som tetklynga frem til passering.
Etter passering sprakk gruppa på syv personer opp, og vi ble delt i to. Jeg tror egentlig at veivalget mitt i bekkedalen ikke lønte seg, men likefullt kom vi samla til post 14.

Kortstrekkene lengst unna gikk greit, selv om det var tungt. På langstrekket tilbake ble det litt spredning i gruppa vår, og takket være en grei avslutning, klarte jeg å komme i mål til en 11. plass.

Alt i alt et middels løp, og et middels resultat. Jeg synes at løypa var bra, men det var litt synd at det ble såpass mye feltløping på slutten. Men det var veldig gøy å løpe, og en veldig bra erfaring å ta med seg videre...

Adresse til GPS-tracking: http://www.tulospalvelu.fi/gps/20120916oidolD/
Vis kommentarer (1)
 
O-Idol D16 (16.09.2012) O-Idol D16 (16.09.2012)