Thorleif Haugs minneløp 2013 (07.02.2013)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Finnemarka Kanada Nykjua Eiksetra Tverken Spiralen
Arrangør: Drammen Strong, Drammen og Opland Turistforening
Land: Norge
Disiplin: Langrenn
Distanse: 43.11 km
Tid: 219:35
Hauern er et turrenn som går fra Kanada i Lier, til Spiralen i Drammen. Rennet er omtrent 44 km langt.

Jeg gikk distansen senest søndagen før løpet, og for to år siden gikk jeg rennet uten tidtaking. Tirsdagen før gikk jeg også Natthauern, et hodelyktrenn som var omtrent 15 km langt. Jeg følte at jeg var greit forberedt på å gå rennet, og målet var å gå på under 4 timer.

På grunn av utilstrekkelig oppvarming (les: ingen oppvarming) gikk jeg meg stokk stiv et par kilometer etter start. Etter å ha stappet strikkevottene i lomma, var det bare å bite tenna sammen opp mot Nykjua og første drikkestasjon. Etter 9 kilometer med samlet stigning på 250 m, var det befriende å stake ned mot Saga.

Før man kom til matstasjonen på Eiksetra måtte Fløitenbakkene forseres. Det gikk overraskende lett, stivheten var borte, og det var om å gjøre å løpe forbi flest mulig oppover.

Utover i rennet gikk det bare lettere og lettere. Dritarbakken opp fra Eiksetra var ikke så tunge, og både Tverråsrunden og runden ut til Marimyr gikk også lett. Dermed var det bare å slippe seg ned mot Spiralen og mål.

Jeg kom til slutt i mål på tiden 3:39:42, noe som var bedre en målsetningen. Likevel føler jeg at jeg har mer å gå på. Uansett var det veldig gøy å gå, det er jo litt spennende med små utskeielser som å gå skirenn... Det blir ikke siste gang!
Vis kommentarer (0)
 
Thorleif Haugs minneløp 2013 (07.02.2013) Thorleif Haugs minneløp 2013 (07.02.2013)