Norgescup mellom D17-20E (26.05.2013)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Gulsetmarka vest
Arrangør: Porsgrunn OL, Skien OK
Land: Norge
Disiplin: Mellom
Distanse: 3.79 km
Tid: 34:40
Var mer nervøs enn jeg var før NM-sprint, og jeg var oppsatt på å unngå større unødvendige bom. Terrenget skulle være krevende teknisk, og siden vi startet høyt oppe var det mye nedover i løypa.

Veldig nølende start, jeg hadde ikke helt kartkontakt i begynnelsen. Jeg var usikker på kursen til 1. post, og endte til slutt for langt til høyre. Jeg tok meg inn på myra, dessuten så jeg posten på avstand.

Mot de neste postene var jeg også veldig forsiktig, men turde å løpe litt fortere.
Ned mot 5. post hadde jeg god kontroll midtveis, men inn i posten ble jeg usikker. Så en annen skjerm, og måtte dobbeltsjekke. Litt unødvendig, men tapte ikke veldig mye tid på dette.

Usikker på traséen mot 6. post, men jeg trodde at å kjøre rett på ville være det beste. Var ikke veldig flink med kursen, men etter at jeg passerte dalen klarte jeg å rette opp retningen. Kom litt høyt, men tok meg inn på myra, og løp ned mot posten.

Kortstrekkene fløt bra, og på 8. post tok jeg igjen ei jente som starta før meg. Mot 10. post var jeg usikker på hvor langt ned jeg skulle, og nølte litt før jeg så steinrøysa.

Hun jeg tok igjen løp fort på strekkene nedover mot mål, og jeg hadde nok med å holde følge. Det var litt lettere på slutten enn oppe i åsen, det var ikke så knotete. Hadde OK fart nede på flatene mot sistepost, men jeg ble litt sliten mot slutten.

Jeg burde vel være fornøyd, for jeg unngikk de store feilene. Likevel ser jeg at jeg taper en del tid underveis, spesielt i begynnelsen. I tillegg til ren fysisk kapasitet, går det en del tid på nøling, stopp, og dobbeltsjekking av terrenget. Gjør også en del småfeil underveis. Tidstap på omtrent 2-3 minutter. Kanskje bør jeg gutse mer, og ta flere sjanser? På den annen side kan det fort føre til større feil!
Vis kommentarer (2)
 
Norgescup mellom D17-20E (26.05.2013) Norgescup mellom D17-20E (26.05.2013)