Kransekakestafetten 2. etappe (18.06.2013)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Damtjern
Arrangør: Lierbygda O-lag
Land: Norge
Disiplin: Stafett
Etappe: 2
Distanse: 2.13 km
Tid: 17:06
Kransekakestafetten er en prestisjefylt stafett hvor premien er en kransekake. 1. etappe er C/N-nivå, 2. etappe er B/C-nivå, og 3. etappe er A/B-nivå. Jeg løp 2. etappe. Vi hadde ingen førsteetappeløper, så det ble bestemt at jeg skulle gå ut på en fellesstart rundt 5-10 minutter etter at teten på førsteetappe kom inn. Vi var fire lag som løp ut samtidig, bare jenter.

Heftig bakke i starten, men lett inngang i førstepost via myra og stien. Her tok vi også igjen pappa, som hadde gått ut halvminuttet før oss.

Nedover lia mot 2. post leste jeg på vegetasjonen, som stemte bra. Jeg stempla også først av jentene på denne posten.

Mot 3. post holdt vi omtrent høyden langs lia, og brukte detaljer underveis til å korrigere oss inn. Tempoet var høyt, og jeg var litt på etterskudd da jeg stempla.

Jeg løp deretter ut på stien, og prøvde å ikke miste de rundt meg. Likevel lå jeg noen meter bak på stien, og jeg tapte også et par sekunder på å ta av for tidlig mot post 4.

Vi unngikk de verste stupene mot 5. post, men jeg lå ennå litt bak.

Hele klynga på 5 mann valgte å løpe rett på til 6. post, men jeg løp litt lengre til venstre enn de andre, kom ut på jordet, og stempla rett foran de andre jentene. Endelig var jeg ajour med de andre igjen!

Jeg hadde det tungt oppover stien mot 7., og selv om jeg løp det jeg kunne, tapte jeg noen meter til de to fremste.
Derfor valgte jeg et annet veivalg enn de andre, fordi jeg visste at jeg ikke kunne løpe fra dem. Jeg tok av fra stien før kraftlinja, mens de andre fortsatte oppover. Fant en fin trasée langs lia, og jeg så at de andre endte litt høyt oppe i skråningen. Til tross for litt nøling inn i posten, stemplet jeg noen sekunder foran nestemann.

Jeg klarte å holde unna for de andre også mot 8. post, og til slutt løp jeg i mål til en knepen ledelse foran de andre jentene.

Likevel var vi noen minutter bak de første lagene, og da ankermannen hadde litt problemer ute i skogen, ble det til slutt en 7. plass, av 17 lag. Men vi fikk smake på kransekaka likevel...
Vis kommentarer (0)
 
Kransekakestafetten 2. etappe (18.06.2013) Kransekakestafetten 2. etappe (18.06.2013)