O-festivalen lang D17-18E (23.06.2013)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Kvåse
Arrangør: Kristiansand OK, Høvdingen
Land: Norge
Disiplin: Lang jaktstart
Distanse: 6.09 km
Tid: 54:35
Jeg gikk ut som nummer 14, etter et dårlig løp dagen før. Men avstandene mellom løperne var små, så det var muligheter for en bedre plassering hvis man løp bra.

Gikk ut med ei jente ett sekund bak meg, og vi var likt på 1. post.
Det var flere alternativer på langstrekket, både på sti og i skogen. Jeg valgte å løpe helt rundt til venstre for å få mest mulig sti, men jeg vurderte også å løpe til høyre på sti gjennom det grønne, eller rett på mellom det grønne og vannet.
På posten møtte jeg to jenter som startet før meg.
Vi løp mer eller mindre sammen på postene 3-6, men derifra så jeg dem ikke lengre. Mot 4. burde jeg ha løpt på andre siden av kollen, da den var steinete og grønn.
Jeg tror at jeg fant den beste traséen til 7. post, via væskeposten og dalene.

Inne i "diamanten" hadde jeg motsatt gafling av denne på kartet, så rekkefølgen ble 10-11-12-7-8-9. Rundene gikk bra, unntatt da jeg skulle tilbake til 7. post. Jeg orienterte nemlig mot 8. post i stedet, og da jeg i tillegg bommet på posten, mistet jeg rundt halvannet minutt.
Jeg så mange jenter på forskjellige steder i diamanten, men det var ikke godt å si hvilke runder alle var på.

Jeg var usikker på hvor jeg skulle løpe til 13. post, så jeg tenkte at det tryggeste ville være å løpe rett på. I ettertid ser jeg at jeg burde ha utnyttet stisystemet til høyre for streken, da kunne jeg også fått en lettere inngang i posten.

Ute på runden på travbanen var vi flere jenter innenfor et kort tidsrom, og flere av oss var tett samlet i skogen på sisterunden. Jeg bommet ikke noe, men jeg hadde ikke helt den spruten i beina jeg hadde trengt for å slå de andre. Dermed kom jeg i mål på 8. plass.

Til tross for en kostbar bom inne i diamanten, og en svak avslutning fysisk sett, er jeg fornøyd med resultatet. Jeg løp meg jo opp noen plasser, med en 5. plass på dagens løp. En godkjent avslutning på en helg hvor ting ikke fungerte helt slik det skulle.
Vis kommentarer (0)
 
O-festivalen lang D17-18E (23.06.2013) O-festivalen lang D17-18E (23.06.2013)