NM-trening Gamlegrendåsen (06.07.2013)
Kategori: Trening
Kart/område: Gamlegrendåsen
Arrangør: Kongsberg OL
Land: Norge
Disiplin: Trening
Distanse: 9.77 km
Tid: 103:43
NM-trening på Kongsberg med langdistansefokus. Smale merkebånd på postene, som ikke alltid var like lette å se. Ofte måtte jeg finlese både kart og postbeskrivelse for å finne båndene.
Ikke helt patent GPS-spor, litt "hakkete" flere steder.

Svært rolig tempo i mot de tre første postene, for å komme inn i rytmen igjen.
Mot 4. post tror jeg at jeg fant en fin trase langs lia. Jeg var usikker inn i posten, og jeg speidet rundt etter det jeg forestilte meg skulle være en liten grop. Jeg begynte å lure om jeg var kommet for langt, da jeg så en diger pytt med merkebånd på!

Man kunne velge flere forskjellige traséer mot 5. post, blant annet rundt på sti og vei til venstre. Men jeg tror dette hadde blitt for langt rundt. Jeg løp rett på, og utnyttet stien over hogstfeltet. Jeg kom litt til høyre inn mot posten, men det gikk greit.

Det var veldig fint opp mot 6. post, og også ned mot 7. post var det hvitmose på kollene og orkidéer i myrene.
Ved 7. post skremte jeg opp ei orrhøne, som "svømte" avsted i lyngen.
I konkurranse ville jeg kanskje løpt ut på veien mellom post 7 og 8, men nå var ikke det nødvendig.
På sletta ved 9. post var det en stein som burde stått på kartet, så jeg endte litt til høyre før jeg fant steinen med merkebåndet.

Det fristet å bruke stisystemet ved tjernene mot 10. post, og det hadde kanskje gått like fort som å løpe rett på. Men flatene og småkollene for veldig lettløpte og fine.
Rett etter at jeg løp ut av 9. post, ved den grønne grøfta mellom hogstfeltet og steinen, så jeg en død kalv ligge i lyngen.

Postene 11 og 12 lå der jeg håpet de skulle være, men 13. post var ikke like lett. Jeg valgte en høyresving for å unngå grønska, og det gikk bra, helt til jeg skulle finne høydepunktet. Jeg hadde feil utgangspunkt inn i posten, og endte dermed litt til høyre.
Resten av løypa gikk bra, selv om jeg kanskje burde ha løpt på stien til venstre mot mål, da lia nedenfor 15. post var litt for bratt.

Veldig flott økt, og jeg er også stort sett fornøyd med gjennomføringen. Hvis terrenget i NM blir noe liknende dette, er det bare å glede seg!
Vis kommentarer (0)
 
NM-trening Gamlegrendåsen (06.07.2013) NM-trening Gamlegrendåsen (06.07.2013)