Jukola 2016, 5.osuus (19.06.2016)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Laivavuori, Raipoo
Land: Finland
Disiplin: stafett
Etappe: 5
Distanse: 9.9 km
Tid: 77:27
A magyar nyelvü beszámolót az oldal alján találod.

Jeg har klart å nå halvårets store mål: gjennomføre Jukola.

Laget åpner veldig bra, Sturla kommer inn bare usle 5 minutter bak teten på en sterk 121. plass.
De øvrige nattløperne takler utfordringene sine som menn og sender ut Nils Inge som nr. 208.
Sjefen gir meg kartet mitt akkurat kl. 05 søndag morgen og sier: Vær forsiktig med 1. post, resten er lett !

1) Lite folk rundt meg idet jeg passerer startposten. Løfter blikket og ser åskammen foran meg. Der oppe ligger min 1. post!
Etter brua tetner det seg til og jeg prøver å finne løpbare traséer. Til høyre for meg ser jeg høy granskog som lokker. Sjekker kompasset etter den første grøften og ser at jeg avviker for mye. Sliter med å skjønne kartet. Det dukker opp noen rygger foran meg og jeg bruker dem til å få opp farten litt. Vi krysser slepet uten at jeg klarer å kartfeste det. Kommer til den bratte lia og jeg håper på at oppe klarer jeg å finner ut hvor jeg er. Har et klar plan på hvordan jeg skal nærme meg postringen: den ligger på den andre siden av en slak sadel. Jo nærmere jeg kommer desto sikrere blir jeg i at jeg er på rett vei. Mye folk overalt. I ettertid ser jeg på GPS-sporet at jeg var mye lengre vest enn jeg trodde. Men det føltes som om jeg har fått en grei start.
2) Ned til tjernet og opp på ryggen. I postringen er jeg helt alene. Går rett i.
3) Lett B-post.
4) Følger rygger, tanken er å kommer ut på kjerreveien ved svingen. Følger ikke godt nok med og vi ser åkeren plutselig. Den rønna uti klarer jeg ikke å plassere med det første. Uffda ! Løper i foten av skråningen til jordehjørnet. Grov kurs fra sandtaket på andre siden av myra. Først tenkte jeg å følge myrdraget på nordsiden. Plutselig er jeg på et slep med hjulspor - dette kan ikke stamme fra løpere på tidligere etapper. Kløner til den siste biten og er veldig usikker inn mot posten.
5) Ta meg skikkelig i nakkeskinnet og gjennomfører strekket bra. Selve posten er lett - oppe på en kolle.
6) Tanken er å løpet mer rett på, men det er bra fart i folket foran meg så jeg følger etter. I ettertid ser jeg at jeg burde runde myra fra vest eller, noe som er enda bedre, å gjøre dét jeg tenkt å gjøre i utgangspunktet: opp til vekstgrensa mot høyre og krysse myra ved den smaleste delen. Etter grøften i myra tar jeg meg tid til å stoppe opp for å tørke brillene mine. Lurt.
7) Rett på.
8) Løper på kurs og har god kontroll på fremdriften men kommer litt for langt til høyre etter den mosedekte kollen.
9) Rett på. Kjempesikt.
10) Ditto.
11) Har bra kontroll på retningen men må vike unna litt de skrentene. Enkel post.
12) Rett på. Kjempesikt.
13) Enda en B-post.
14) De rundt meg fortsetter rett rett fram etter slepet. Jeg tar posten via drikkestasjonen på kolletoppen. Finner fint fram.
15) Ut på hogstfeltet, lett å se hvor jeg skal.
16) Nå øker tempoet betraktelig og jeg tenker på mitt skrøpelige kne. Roer ned etter veien og går rett i.
17) Jeg prøver å slippe opp bremsen men er likevel forsiktig når jeg krysser løypas siste grøft. Ut på jordet prøver jeg å øke skrittlengden istedenfor å sparke fra hardere.
18) Kommer gjennom den gjørmete tråkket full av sleipe røtter og kan se sisteposten.
Mål) Konkurranseinnstinktet våkner og jeg begynner å spurte. Kreftene holder og jeg kan overlevere kartet med æren i behold til vår stand-in fra Stokke.

Laget ved Ole J. fullfører på en fin-fin 289. plass.

Da jeg knærtet kneet i siste dagene i oktober, så ting ganske mørkt ut. MR-bilder og kirurg-råd følgte hverandre. Operere eller ikke, det var spørsmålet. Jeg ble anbefalt å prøve å trene opp stabiliteten istedenfor inngrep.
Jeg tok ikke et eneste løpesteg fra jul til midt i mai. Det var bulgarsk utfall og knebøy 2 ganger i uka hele vinteren og våren.
Det gjaldt å være optimist og ta tiden til hjelp.

**********************************

Sikerült térdeimet annyira megerösiteni hogy beválaltam a részvételt.

Elsö futónk (17 éves) 121. helyen hozta csapatunkat. Az többi éjszakai pályákon is megálltuk a helyünket. A klubb elnöke (ö is 63-as) a 208. helyen jött be a 4. szakaszon, pontosan hajnali 5 órakor.

1) Nincs nagy tolongás körülöttem amikor elfutok a térképrajt mellett. A fák koronája fellet már látszik a hegytetö, valahol ott fent van az elsö pontom. Mindenütt sáros csapások keresztül-kasul a sürü csalitosban. Próbálok egy könnyebben futható útvonalat találni de látom a tájolón hogy eltérek az iránytól. A térképböl egyenlöre nem sikerül túl sokat kikapizsgálni, de belerázodok a sziklás kaptató után. Csak utólag látom hogy nyugatabra kerültem mint ott akkor hittem. A pontot baj nélkül fogom.
2) Le a kis tóhoz majd fel a dombra. Egyedül béllyegzek.
3) Könnyü.
4) Elöbukkan néhány fiatalos pacák és futok utánuk azt remélve hogy gyorsan kievickélünk a székérútra. Nem nézem a tájolót és meglep mikor az müvelt földdarab felbukkan elöttünk. Aj-aj! A mocsárt jó tempóban huszadmagammal keresztezem. A kis homokbánya után irányfutás. A vizenyö mentén sürösödik a növényzet, kicsit jobbra húzok és máris egy keréknyomot követek. Rövid bizonytalanság után meg van a pont.
5) Miután jól lehordom magam a kelekótya kezdés miatt az átmenetet jól végrehajtva a pontot csont nélkül fogom.
6) Elöször a lila dózert akartam követni de itt már 8-10 futó van körülöttem és jó a tempó annak ellenére hogy az ároknál kicsit bebozotozunk.
7) Irányfutás.
8) Kicsit elcsúszok de minden oké.
9) Irány, a látótávolság 100-150m.
10) - " -
11) Megfutom a kaptatót.
12) Könnyü.
13) - " -
14) A többség csak keresztezi a kis utat, én a frissitöt útbaejtve a jelleghatár mentén fogom a pontot.
15) Szintben ki az irtásra, innen egyszerü.
16) Itt megint 10, 15-en vagyunk, a tempo a 4-perces alá süllyed. Biztosra megyek és felülröl fogom, gond nélkül.
17) Szedem a lábaimat, a mezön már széles a dagonya-csík.
18) Hosszú hajra után a 258. helyen váltok.

A két ifi is jól fut utánam és végül a 289. helyen végez csapatunk.

A régi szép idökben, a 80-as években a Sturla elöbbre végzett: 2.hely ('81), 3.hely ('82), 6.hely ('83) és 12.hely ('84).
Vis kommentarer (0)
 
Jukola 2016, 5.osuus (19.06.2016) Jukola 2016, 5.osuus (19.06.2016)