Veteranmesterskapet-mellom H50 (11.09.2016)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Kløftefoss
Arrangør: Modum o-lag
Land: Norge
Distanse: 5.38 km
Tid: 41:47
Gj.sn. HR: 158
Maksimum HR: 169
Gledet meg til spennende terreng som er ikke altfor tøff mot knærne mine. Løpt veldig bra på KM-lang og følte å ha litt press på meg selv.
Presset ble ikke mindre når jeg så at Erik skulle starte rett bak meg.

1) Starter friskt, leser kart og bruker kompass . Får øye på grønnfeltet og skjermen omtrent samtidig.
2) Planen er å vinne høyde gradvis men får ikke kart og terreng til å stemme. Stopper litt opp og bestemmer meg for å sikre inngang ved å ha øyekontakt med riksveien. Ser Erik i sidespeilet, ikke bra. Så er det bare å klatre. Planen funker og jeg går rett i.
3) Ser at forspranget mitt minsker og jeg øker farten på flate. Posten er lett og jeg tar ut neste veivalg før jeg stempler.
4) Følger slepet som ligner mer på en liten sti, løper ut på ryggen, umulig å bomme.
5) Kurs mot sandtaket og klatrer som en robot. Sikter mot ledningen og er klar over at nå har jeg sjansen for å rykke ved å komme fram til posten uten bom. Navigerer via isgropene, har bra kartkontakt, dunker posten.
6) Presser på og sjekker kursen underveis. Sikten er upåklagelig, går rett i.
7) Sikter langt frem og langer ut med beina. Krysser kraftlinja, sti og ser det slake søkket. Yeaahh!
8) Kompasskurs igjen, det går så det uler.
9) Strekket er en repetisjon en del av 5. og det hjelper.
10) Litt kartlesning til forandringens skyld.
11) Kompass og kurver.
12) I bakhodet begynner en tanke å spire. Løpet i dag kan bli det beste på lenge! Får kanskje enda flere annerkjennende blikk fra konkurrentene enn forrige helg. Planen for strekket er enkel; ned og opp på kurs. Har noen rygger å følge i motbakke. Har løpt tett under makspuls i et kvarter. På 3. post lå jeg som nr.18. Siden da har jeg avanser jevnt og trutt og nå ligger jeg på 5.plass, fire minutter bak uslåelig Røren men bare 2 min. bak 2. plass. Synes at den store gropa kommer fort men omgivelsene og kompasset sier at alt er OK og det er det også. Nå er det bare en A-post igjen.
13, andre forsøk) Jeg dro ut etter målgang og klesskifte og jogget strekket på nytt uten kompass, i dongeri og med glatte joggesko (klikk på kartet). Brukte 3:15.
13, første forsøk) Følger to karer og klatrer som en zombie. Når jeg kommer opp på ryggen (prikket nr.1) får jeg for meg at jeg er på stien (prikket nr.2). Ser krattet foran meg men vil gjerne være sikker og ser etter den "svarte ringen" på min høyre side. Ser ingenting, men jeg så da heller ikke noe til den rett før andre post. Tror (?) at jeg er på høyre siden av streken og løper litt mot vest for å bruke den lille stien. Finner noe men innser at jeg ikke helt kontroll. Løfter blikket og sikter mot den skogkledde høyden foran meg og regner med å kunne lese meg inn. Det skjer ikke og jeg løper rundt som en hodeløs høne mens jeg registrer gang på gang at jeg holder kartet 30-60 grader feil. Jeg gir opp og begynner å løpe mot øst for å ta meg inn på myra/stien øst før posten. Hvorfor løper jeg ikke heller tilbake der jeg kommer fra ???
Plutselig ser jeg at løpere stempler på en post rett 20m foran meg. Undrende konstaterer jeg at dette er posten jeg skulle til. Brukte 7:27.
14.-mål) Ballongen er punktert og jeg jogger videre oppgitt og frustrert. Ender på 13.plass, omtrent der hvor jeg pleier å gjøre på en vanlig dag.

Jakten på det perfekte løp fortsetter videre.
Vis kommentarer (0)
 
Veteranmesterskapet-mellom H50 (11.09.2016) Veteranmesterskapet-mellom H50 (11.09.2016)