Nattsvermeren (24.03.2017)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Kråkerøy, Fredrikstad
Arrangør: Fredrikstad SK
Land: Norge
Disiplin: natt
Pinlig affære for det meste.

Kjører 111km på en fredagskveld alene i bilen for et nattløp som jeg bryter etter 5(?)km. Da hadde jeg vært ute i 95 minutter. Heldigvis glemte jeg å skru på GPS-klokka.

1) Starter med å misse fellesstarten med 30-40 sekunder og deretter velge å ikke løpe etter de siste lyktene som var ennå såvidt synlige opp på lia.
Sliter med å tyde kartet og får ikke kartkontakt. Begynner å ane noe når stien går nedover i sørøstlig retning og jeg har en bekk som klukker på min venstre side. Satser alt på "et kort" og klatrer opp på høyden. Bingo !
2) Sklir ut til venstre men finner det ut ganske fort.
3) Får en dreining ut av posten uten å merke det. Løper mot SØ når jeg tror jeg løper SV. Ingenting stemmer så jeg snur og tar til høyre ved første kryss. Etter en kort stund ser jeg en stor stup til venstre og en kraftledning over meg. Når er tiden inne for å stoppe og tenke. Oj-oj !
Underveis, nå i riktig retning, løper jeg opp på feil ås fordi jeg har mistet kontroll på fremdrift. Etter 12 minutter er jeg endelig framme (7 minutter bak beste strekktid). Alt i alt er jeg nå en kvarter bak klynga.
4) Ok.
5) Greit nok: hadde en plan og gjennomfører det sånn passe.
6) Sklir ut litt mot høyre men ser folk og finner posten. Her har jeg "tatt igjen" de løperne som var ennå ikke ferdige med sin pentagram-gafflingen.
7) Bra.
8) Sklir ut litt mot høyre men korrigerer fint.
9) Bra kontroll på retningen og klarer å lese kartet i ringen. Ikke værst !
10) Bra.
11) Sklir ut litt mot høyre men korrigerer. Samme strekk ??
12) Katastrofe. Sklir ut litt mot høyre og klarer ikke å lese meg inn. Gresser rundt i minst 10 minutter før jeg går tilbake til søkket (kode=95) og GÅR mens jeg teller skritt. Nå er det ingen andre lykter å se.
13) Her er en liten kløft jeg ville unnvike men minster kartkontakten etterpå og bruker noen ekstra minutter til å komme frem.
14) Bra. Samme strekk igjen ??
15) Har faktisk en plan: innom kollen først, ned i dumpa og teller skritt derifra.
16) Prøver så godt jeg kan men får ikke til før en runde på hogstslepa. klokken er 22:10.

Det er nå jeg kommer på at det er "kartbytte" her. På kartets bakside gliser til meg enda 8 poster og 3 bekmørke kilometer. Jeg innså den uunngåelige, og med hensyn til arrangøren og med tanke på hjemreisen, kastet jeg inn håndkledet.

Pentagramgaffling var forøvrig lagt opp feil, man skal nemlig ikke løpe noen av strekkene to ganger eller oppsøke noen av postene mer enn to ganger bortsett fra der du begynner. Jeg måtte løpe 2 av strekkene 2 ganger og fikk ikke løpt to av (mulige) strekkene.
Vis kommentarer (0)
 
Nattsvermeren (24.03.2017) Nattsvermeren (24.03.2017)