Jukola 2017, 4.osuus (18.06.2017)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Harpatti, Eno, Joensuu
Land: Finland
Disiplin: stafett
Etappe: 4
Distanse: 10.42 km
Tid: 88:29
Gj.sn. HR: 152
Maksimum HR: 169
Utrolig dårlig gjennomføring, det verste løpet siden O-festivalen i 2010.

Taper mye tid hele veien, blant annet på grunn av vage planer og skjødesløs gjennomføring. Fysisk gikk det derimot bra, spesielt i innspurten hvor jeg kom uthvilt til :-[

Sturla, OJ og Harald leverer solide etapper og de sender meg ut kl. 03:58.

Ved veksling får jeg klart beskjed fra Harald om at poster i skråli kan være vanskelige. I utløpet tar jeg en titt på kartet og blir litt skremt av at halvparten av postene mine ligger der.

1) Gir meg tid til å komme inn på kartet og har god kontroll.
2) Posten ser grei ut og jeg velger å løpe rett på. Det er flere rundt meg når vi drar inn i grønne søkket. Får for meg at posten er ved en av steinene men en titt på postbeskrivelsen forteller at den er i den slake søkket.
3) Kommer ut på stien, krysser bekken og løper en kort stykke oppover. Registrerer en stor sti/tråkk mot nord fra den første gule flekken før jeg forlater stien på en grov kurs. Kommer inn i det grønne og synes at lia heller i feil retning. Kan jeg ha løpt i hel gal retning ?? Er redd for å gå på en grov bom allerede nå og løper ned til veien for å dobbeltsjekke.
Alt stemmer så jeg tar fatt i den motbakken for 2. gang, nå med 5-10 stykker rundt meg. Tidstap: 4 min. Kommer fort gjennom det grønne og er på posten på en blunk.
4) Velger ut siste sikre: der hvor slepet går inn i det grønne. Gidder ikke å runde den tette partiet før stien og må kjempe unødvendig mye. Løper på kurs og finner slepet. Stopper ikke opp for å legge en god plan for posttaking, jeg satser på å få oversikt når jeg er ute av det grønne.
Er utålmodig, venter ikke på hvit skog og når jeg føler at jeg er i søkket før posten, dreier jeg mot høyre. Ingen post, ingen peiling. Løper i zikk-zakk i 2 minutter og har flaks at jeg kommer fram til slutt.
5) Lettere post, sjekker kursen og følger de andre.
6) Prøver å ta igjen folk i motbakke og beina svarer bra.
7) Planlegger å løpe rett på i den første delen av strekket som en "ekte" Sturlist skal gjøre (?!). Mot slutten vill jeg runde toppen mot sør.
Når jeg forlater stien ved steinene (?) vinkler jeg inn og tydeligvis uten å se på kompasset. Terrenget heller i feil retning, kommer over en slak rygg og noen grøfter og blir usikker. Fortsetter videre og blir forfjamset når jeg skjønner hvor jeg krysser skiløypa. Synes jeg er lur når jeg bestemmer meg for å ta en titt på post nr.12 på vei ned. Jeg passerer den, kommer ned på stien og etterhvert er framme ved posten. I strekket taper jeg min 2 minutter.
8) Mister troen på meg selv før jeg setter i gang. Har bra kartkontakt med nesen med svaberg litt før halvveis. Her burde jeg stoppet opp og tatt en ordentlig kompasskurs og telt skritt. Hva gjør jeg ? Labber i vei med tanken "Er jeg god nok til å treffe denne posten på direkten ?". Det er diffust med dårlig sikt og jeg klarer ikke å få noe ut av kartet. Sjekker litt rundt men uten resultat. Bestemmer meg til å hente meg inn ved stien bak posten men det tar lang tid før jeg kommer frem (ved steinene). Derfra går det greit. 7 nye minutter er borte.
9 og 10) Lette poster som jeg klarer greit.
11) Her har jeg en plan: ned i søkket og forbi kollen. Passerer posten på 10m uten å se den. Fortsetter videre nedover ISTEDENFOR å gå tilbake til den lille kollen og prøve på nytt. Klarer ikke å få noe ut av kartet og bare surrer. 4 minutter tapt.
12) Mye folk rundt meg som følger tråkk i den bratte skråningen. Jeg slipper meg litt ned for å finne bedre trasé og satser på å kjenne meg igjen. Har kommet for lavt uten at jeg forstår det fort nok. 2 minutter.
13) Ok, følger strømmen og kontrollerer.
14) Oppgittheten og fortvilelsen når nye høyder men tross det klarer å ta denne B-posten uten tull.
15) Nå er jeg lei av skogen og vil fortest mulig komme fram til innløpet. Denne posten ligger greit ved foten av lia og en grov kurs burde holde. Jeg treffer en kolle med stein på og jeg innbilder meg at jeg er nord for posten. Av den grunn svinger jeg mot venstre og gresser... 4 minutter down the drain.
16-mål) Lettet over at jeg er ferdig med orienteringen klarer jeg å mobilisere kreftene til en nokså bra innspurt.

Sorry Egil, Nicolai og Johan! Dere hadde fortjent noe bedre.
Vis kommentarer (1)
 
Jukola 2017, 4.osuus (18.06.2017) Jukola 2017, 4.osuus (18.06.2017)