Dameløypa på Euromeeting som publikumsløp/Flex-o (02.09.2017)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Fjell
Arrangør: OK Moss
Land: Norge
Distanse: 6.52 km
Tid: 68:24
Vi skulle heie på vår datter og for å finne ut hvor mye hun skulle klare å slå oss, løp vi samme løype som henne.

1) "For the greater good sake" tok jeg et veivalg, bare for å finne ut hvor mye det skulle skille seg fra det beste: Bruke stien som starter omtrent ved 10-tallet og få dermed en sikker inngang.
Tanken er god men da burde jeg gjennomført den uten tidstap.
Tar opp kartet mens jeg løper og investerer ikke nok tid til å "lese meg ut" fra start.
Løper "feil vei" fra starttrekanten da jeg tror at det går en sti ned i dalen (det var en skrentrekke).
Kommer meg ned til stien og skjønner at jeg må til venstre først. Etter litt krongling kommer jeg ned til myra og gæmper i vei. Registrer stupet til høyre og skimter den grønne lengre fram. Jeg får med meg derimot ikke at jeg skal forlate myra omtrent der. Jeg kommer inn i en slags søkk mellom to koller men her er det flere mindre koller mellom dem som jeg ikke finner ut av med en gang. Kudos for at jeg ikke stopper opp. Når lyset går opp til slutt tenker jeg at "Da er jeg ihvertfall nærmere streken!". Får en grei avslutning og går rett i. Taper minst 2 minutter på veivalget.
2) Ok.
3) Fint lite kartkontakt hele veien. Tanken var å følge den første (!) søkket nordover siden jeg innbilte meg at det gikk en sti der. Kommer ned i det neste søkket og løper langs bekken. Kutter over en nese mot vest og tror at jeg er i den lysegule søkket øst for streken. Nå skulle jeg runde kollen der og nærme meg 11-tallet fra sør-øst men det er lite som stemmer. Antar at jeg rett vest for streken i det trange søkket med myrsig i og satser på å komme ut i det hvite partiet og krysse stein som går øst-vest. Ser ikke den og kommer inn en ny trang søkk. Da jeg ser myra foran meg får jeg en innskytelse om hvor jeg kan havnet. Innskytelse stemmer og jeg går rett i. Taper ca. 1 minutt.
4) Ok.
5) Har riktig retning og leser kurvene. Finner en post men koden "stemmer" ikke. Tar en sjekk mot øst men blir ikke klok. Bestemmer meg for å løpe halvveis tilbake mot post 4 for være sikker. Alt stemmer og jeg kommer til samme post fra en litt annen retning. Denne gangen "stemmer" koden. =:o Tidstap: 2:30.
6) Prøver å nullstille meg og ikke fortsette med hodet under armen. Skjerper kartlesingen og bruker kompasset mer aktivt enn tidligere. Kommer greit fram.
7) Greit nok.
8) Ok.
9) Styrer litt mot nord for å unngå skrenten.
10) Bra !
11) Greit. Vet hvor jeg skal.
12) Ok.
13) Grov kurs og kommer litt for langt mot høyre. Har en fornemmelse av hva som er i ferd med å skje, vender blikket mot venstre og spotter skjermen fra 70m.
14) Litt nølende da jeg ikke helt kontroll på hvor langt har jeg kommet.
15) Gæmpestrekk med litt kronglete avslutning.
16) Ok.
17) Skjermen ligger rett utenfor samlingsplass og jeg oppdager ikke den. Løper inn i skogen for å finne grøften. Lenge skjønner jeg ingenting. Tverrsnur og oppdager med vanntro hvor posten ligger. 2 minutter.
18) Begynner å bli sliten og kvaliteten på orienteringen synker en hakk. Tross det finner den greit.
19) Er sløv og ikke sjekker postbeskrivelsen. Kommer til feil side av kollen.
20) Vil ut av skogen og må løpe rundt myra som er merket med bånd.

Hadde litt uflaks to ganger. Uten de ville jeg får en tid rundt 53:30.

Det har vært får få løp for meg i det siste, mer kan jeg ikke forvente.
Vis kommentarer (0)
 
Dameløypa på Euromeeting som publikumsløp/Flex-o (02.09.2017) Dameløypa på Euromeeting som publikumsløp/Flex-o (02.09.2017)