Nostalgisk langtur - del2 (17.09.2017)
Kategori: Trening
Kart/område: Nagykopasz-Vadaspark
Arrangør: meg selv
Land: Ungarn
Distanse: 9.65 km
Tid: 73:41
For 30 år siden løp jeg denne turen mange ganger.
Å følge i dag den samme traséen etter hukommelsen, i tåke med et gammel kart satte mine navigasjonferdigheter på en ordentlig prøve. Fantastisk tur uansett !

Følger den slake søkket slik jeg gjorde i "forna dagar" og kommer til veldig tett skog. Tenker å runde den fra sør men jeg liker ikke retningen lia heller mot. Tverrsnur og tar inn mot øst på en liten sti. Jeg skulle jo se en stor eng på venstre men ser bare tett kratt. Stien jeg løper på bøyer seg igjen mot sør. Får øye på en dyp erosjonskløft mot venstre og tenker: "Det finnes bare en slik en i "mils omkrets", de får briste eller bære". Krabber/sklir ned i den og opp på den andre siden. Kommer ut på en sti og er fornøyd når jeg er framme ved sjekkpunkt nr.3.
Har en stor hogstflate på min høyre side. Skimter åsen foran meg men nøler veldig. Det ligner ikke på det jeg mener å huske. Løper over den steinete kollen for å få god nok bekreftelse.
Fra sjekkpunkt nr.4 pleier jeg å følge et dyretråkk i lia. Finner ikke noe slikt nå og løper opp til der branngatene krysser hverandre.
Nydelig parti mot sjekkpunkt nr.5 selv om jeg tar en omvei midtveis da jeg ikke klarer å se nok i tåka.
Den siste biten mot mål er plankekjøring, her ser skogen akkurat ut slik den var før. Blir passe sliten før jeg er framme med bussholdeplassen.
Vis kommentarer (0)
 
Nostalgisk langtur - del2 (17.09.2017) Nostalgisk langtur - del2 (17.09.2017)