Veteranmesterskapet H55 (09.09.2018)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Gaupesteinmarka
Arrangør: Ås Il og Kolbotn o-lag
Land: Norge
Distanse: 4.25 km
Tid: 42:37
Svak debut i H55 men jeg har tiden foran meg ;-)

Kartrevisjon til NM-natt og løypelegging i Østfold kan ikke veie opp for manglende trening.
Men det fysiske formen er stigende.

Snakket til meg selv før start om at det er på tide for å ta første posten uten tidstap.

1) Løper forbi startposten og oppdager at jeg har glemt å starte GPS-klokka. Trykker på knappene mens jeg går oppover i lia og mister kartkontakt. Kommer opp i det lille søkket uten å vite det og dreier mot høyre fordi jeg tror jeg er sør for streken.
Stresser og får ikke noe ut av kurvene. Løfter blikket og oppdager masta rett foran meg. Taper et minutt.
2) Tar meg sammen, løper forbi masta og leser kart. Får øyet på steinen til høyre og går rett i.
3) Stempler sammen med en annen og tenker i underbevistheten at han kan jeg bruke litt. Han blir borte og jeg løper på kurs uten plan. Krysser et slep jeg ikke finner på kartet. Drar innunder kanten og venter på at posten dukker opp. Finner en skrent men ingen post. Løper oppover mot toppen får å hente meg inn og skjønner raskt at jeg har stoppet opp for tildlig. 1,5 minutt i vasken,
4) Er passe oppgitt og pisker meg til å løpe rett på, liksom for å prøve gjenvinne selvrespekten. Gjennomfører tålelig bra, tatt forholdene i betraktning. I ettertid ser jeg at jeg kunne med fordel holdt meg på venstre siden at streken hele veien.
5) Bra.
6) Rett på igjen, det kanskje ville vært sikrere å løpe venstre.
7) Har kontroll til halvveis hvor jeg vet at jeg bør dreie mot venstre. Ikke bevisst nok på det og klarer ikke å lese meg inn før det har gått 4 minutter. Føltes faktisk mer enn det.
8) Har en god plan, vil bruke kollen med skrenten som siste sikre. Fram til den er det bare følge grøften. Ok.
9) Nøler halvveis men ok.
10) Bra.
11) Bra !
12) Blir hissig og hetser. Løper litt nedover etter stikrysset, tar kurs fra steinen men blir vippet av pinne når jeg kommer bort til en skrent. Tror jeg har kommet alt for langt (helt feil) og prøver å korrigere. Oppdager dette raskt men taper nesten et minutt.
13-Mål) Greit.

Løper med en linse og det funker utmerket. I siste halvdelen av løypa regner det ganske friskt uten at det påvirker meg nevneverdig. Kartet er av Teslin som holder mål.
Vis kommentarer (0)
 
Veteranmesterskapet H55 (09.09.2018) Veteranmesterskapet H55 (09.09.2018)