Veteranmesterskapet H55-lang (07.09.2019)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Kleivstua
Arrangør: Ringerike-lag, Tyrving IL
Land: Norge
Distanse: 7.36 km
Tid: 69:45
Gledet meg til et løp med noen lengre strekk i reelt skogsterreng.
Gjennomføringa i særdeles vått vær sto ikke til forventningene. Klarer ikke ligge i forkant og mangler flyt.

1) Jeg opparbeider en viss usikkerhet på vei ut av starten da jeg ikke får kartet til å stemme. Lurer faktisk litt på om jeg passert svingen uten å ha lagt merke til den. Bestemmer meg for at det hadde jeg ikke gjort og tar av i det hvite partiet. Opp i myra løper litt for langt men forventer at jeg vil se den lille myra i lia på min vestre side. Når jeg ikke gjør det glemmer jeg kompasset og styrer etter kurvene. 2 min. Håpløst.
2) Følger planen og kommer greit fram.
3) Planen er å utnytte myra og hogstflaten underveis. Dette er ikke en optimalt plan, jeg burde heller holdt meg nærmere streken, krysse hogsten langs myrsiget og løpe littigrann enda lengre på stien før posten.
4) Dårlig plan og forkastelig gjennomføring av kort kompasskurs. Stopper opp for tidlig og skjønner lite. 2 min.
5) Her kommer langstrekket, rett på Lundanes-vis, tenker jeg. Starter med elendig kurs ut av posten men korrigerer kjapt. Mens jeg bakser i hogsten får jeg en fornemmelse at det beste/raskeste veivalget var kanskje likevel på stien mot høyre med noen kuttings på slutten. Kommer frem til den store stien etter den åpne myra og på innfall bestemmer meg å løpe mot sør til stidele for å unngå... et eller annet. Kortere ble det ikke. Bruker ikke kompasset nå heller og havner ved feil kolle. 2 min.
6) Velger venstre som ingen av de som har lagt ut sin GPS-spor på Livelox har gjort. Taper på det og bruker i tillegg for lang tid for å bestemmer meg.
7) Sliter med å tyde kartet med en linse i det høyre øyet og er ikke kontant nok i gjennomføringen.
8) Vil ikke bomme mer og må stå helt stille for å få noe ut av kartet da løypetrykket dekker for mange av detaljene. Usikker til jeg kommer frem til stien.
9) Da jeg velger å ikke løpe et stykke oppover på slepet kommer jeg for lavt. 1 min.
10) Ok.
11) Er forbannet og oppgitt og velger å bushe i søkket istedenfor å løpe i den hvite skogen. Møkkapost. Stakkars løypelegger.
12-mål) Gjørmen rekker over anklene noen steder.

Flere i klassen er uforskammet spreke men jeg burde klart løypa på en time.
Vis kommentarer (0)
 
Veteranmesterskapet H55-lang (07.09.2019) Veteranmesterskapet H55-lang (07.09.2019)