Skumringskampen #1 (16.09.2019)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Vestmarka, Solli
Arrangør: Asker o-lag
Land: Norge
Disiplin: natt
Distanse: 7.03 km
Tid: 84:54
Brutalt møte med krevende terreng i Asker.

1) Starter bra på en enkel post.
2) Det er ennå ikke helt mørkt men jeg klarer ikke å holde meg nær streken da jeg mistolker skogsgrensene på avstand. Kommer inn i skogen og opp på stien. Tar kurs mot posten fra svingen men sklir ut. Klarer så vidt å skjønne hvor jeg er i søkket med myrsig og kommer til slutt fram.
3) Kort strekk med bra sikt i fin høy granskog (tror jeg).
4) Går for et krevende veivalg á la "mannsdomsprøve". Faller totalt gjennom. Mister helt avstandbedømmelsen og klarer ikke å løpe på retning heller. Følger en slags rygg som jeg innbilder meg vil lede til posten. Kommer frem til noe som likner en myrsig. Håper på at jeg er nord for posten og følger den oppover. Finner ingen post. Det er flere halvåpne områder men får ingenting ut av kartet. Dukker noen andre løpere opp og jeg får øye på posten. Stempler og tar kurs mot den neste. Men retningen passer overhodet ikke med terrenghelningen rundt meg. Legger skylda på boblen i kompasset og bytter til reservekompasset. Det er like ille. Går bort til posten og sjekker koden på stemplingsenheten som henger på snor. Koden jeg leser hører til post nr. 5. Åhhh... Vurderer å fortsette mot post 6 men ombestemmer meg. Vil finne post 4. Jeg skjønner at jeg får ikke til dette med kompasskurset idag men kommer frem til posten samtidig med to andre. At jeg kunne løpt rundt høyre på den utydelige stien oppdager jeg ikke.
5) Igjen maser meg selv inn for kompasskurs istedenfor å løpe venstre rundt. Underveis passerer jeg steinen (under streken) som jeg trolig passert på vei ned.
6) Strekket har mange holdepunkter og jeg klarer å unngå surr.
7) Rett på igjen, uansett hva det koster... Første halvdel går rimelig greit, jeg føler at jeg klarer å henge med kartlesingen. Det ble mer å mer usikker og vet ikke om jeg har krysset myrdraget som kommer opp fra høyre. Ender opp på en flat kolle uten trær og tror jeg er rett nordøst for posten. Prøver å finne posten utifra det uten å lykkes. Løper tilbake til kollen og prøver å lese kartet igjen. Nå skjønner jeg at lengre nordøst enn jeg trodde først og endelig framme.
8) Gjennomfører strekket etter planen uten for mye nøling.
9) Forsåvidt greit men jeg klarer ikke å ta til høyre i det utydelige stidele sørvest for post 2. Grapser på hogsfeltet i retning månen som er så vidt over horisonten. Magisk !
10) Ok.
11-12) Ganske tett
13) Klarer ikke å finne gode traseer og sjangler med retningen.

Uff.
Vis kommentarer (0)
 
Skumringskampen #1 (16.09.2019) Skumringskampen #1 (16.09.2019)