WSOC Pursuit (25.02.2021)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Kääriku
Land: Estland
Disiplin: ski-o
Distanse: 18.69 km
Tid: 65:25
Går ut 17sek bak Kiselev og med Jørgen 1 sek bak. Deretter litt større avstander bakover.

Bruker det første strekket på å komme opp i ryggen til Kiselev. Følte allerede jeg og Jørgen kom nærmere etter henting av kart fra kartveggen. Syntes så det var litt rart at alle tre hadde samme første- og andrepost, men holdt meg bare i rygg på Kiselev så lenge han gikk veivalget jeg ønsket å gå. Det gikk ganske rolig, men så ikke noe poeng i å gå forbi.
Jeg gjør en liten feil ut av 3. post og Lamov som hadde jobbet seg opp i rygg kommer forbi. Bruker noen strekk på å komme meg opp igjen. Gjorde det litt vanskelig for meg selv da det også kom noen løpere inn mellom meg og de foran (de var på sin første gaflingssløyfe). Men jeg er helt oppe igjen når vi snur kartet på 7. post. Merker på vei til 9. post at Gorlanov har hatt den andre gaflingen og gått forbi oss, men jobber han inn på storsporet og vi er nå en gruppe på 5 inn mot 9. Opp bakken i scootersporet tar Gorlanov av skia og løper, så jeg gjør det samme, men Lamov og Jørgen gjør ikke det så jeg blir løpende/gående bak de som staker mens Gorlanov får noen meters luke og Kiselev smetter forbi meg mens jeg tar på skia på toppen, så havner bakerst i gruppa. Klarer p unngå å stresse av den grunn og prøver å vurdere veivalget til 10. Virker som de andre velger det beste, så jeg blir med på det. Litt isete og stedvis bart på veien, så ble en blanding av stak og skate. I overgangen fra vei til løype faller Jørgen og mister bindingene, så han taper 1 min før han kan fortsette.
Vanskelig å vurdere hva som er raskest til 11, men alle snur, så jeg blir med på det. Lamov og Kiselev prøver seg på scootersporet som var typ like raskt, men Lamov taper en del tid der på et fall/miste binding(?) så havner litt bak. Jeg tar eget veivalg inn til 11 fra drikkepost (som jeg ikke benyttet meg av) og tjener noen sek. Har samlet seg igjen inn i 12, men nå er vi bare tre. Nøler litt på vei til 13 (kode 58) og Kiselev og Gorlanov smetter forbi inn på det åpne området. Blir litt usikker da de går forbi scootersporet inn til posten, men viser seg at det var gaflet og at de hadde den andre gaflingen. Jeg blir dermed gående alene bra teknisk frem til arenapassering med drikke (en kopp lunkent vann av arrangøren) og kartbytte.
Ok veivalg til 17, virker som alt var ganske likt. Møter de tre russerne som hadde samlet seg på vei ut av 17. post. Nå som jeg hadde den andre gaflingen (til kode 43) vurderte jeg enten samme veivalg som sist eller rundt høyre, men tenkte at siden jeg nå ledet hadde veivalget i gaflingen vært bra sist, som kanskje ville bety at det veivalget jeg tok sist var dårligere til den andre varrianten, og da rundt høyre så ganske nice ut ble det det. Taper rundt 50 sek til Lamov på veivalget, så burde absolutt tenkt mindre og sett mer på kartet da jeg tok den veivalgsvurderingen. Kommer heldigvis inn i ryggen hans i posten og holder den det neste strekket, men så har vi ulik gafling og jeg går feil i et kryss som fører til en følgefeil og plutselig står jeg i den andre gaflingen og ser Lamov komme fra motsatt retning og ta posten. Taper rundt 30 sek på strekket, så når jeg kommer inn til arenapassering for å dra ut på sisterunden er jeg 38 sek bak Lamov som leder og 18 sek bak Kiselev på 2. plass. Gorlanov merker jeg komme 5 sek bak meg. Bruker strekket til 22 på å jobbe meg opp i rygg på Kiselev, mens inn i posten kommer Lamov ned fra toppen av åsen etter et dårlig veivalg og vi er alle fire samlet igjen.
På vei til 23 smetter Lamov forbi mens jeg prøver å bestemme meg for veivalg til 24, og tenker det var dumt av meg å la han komme så lett forbi nå mot slutten av løpet, men nå hadde jeg hvertfall planen klar. Det er 1 sek som skiller hver av oss på 23. post og i krysset etter posten drar Kiselev venstre, så Lamov høyre, jeg venstre og Gorlanov høyre. Skjønner da at veivalget sansynligvis kommet til å avgjøre løpet og hvis jeg slår Kiselev vil det bli gull eller bronse avhengig av hvilket veivalg som er best. Føler meg ganske bra og ønsker å komme meg forbi før vi skal opp til posten, så går forbi Kiselev like før jeg tar av løypa skrått oppover, mens han bare fortsetter rett frem. Går da det jeg har opp til 24, og ser ingen andre der, men møter Kiselev på vei ned bakken igjen. Er usikker på om jeg er først eller nummer tre helt til jeg svinger inn på oppløpet etter 25. post og ser at målområdet er tomt. Deilig å kunne skli inn til gull etter å ha avgjort løpet det siste ordentlige strekket!

Kult å være den tredje norske herreutøveren til å ta individuelt VM-gull i ski-o! Første gang jaktstart er på programmet også.
Skjul kommentarer (3)
Tibor: Kult, grattis !
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/0/1/9/tiborv.net/httpd.www/maps/show_comment.php on line 18
Audun Heimdal : Takk! :)
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/0/1/9/tiborv.net/httpd.www/maps/show_comment.php on line 18
Doma Observer: Leste det igjen nå, og kan virkelig leve meg inn i situasjonen som leser, selv om jeg selv ikke har kjangs til å hevde meg i toppen som dette. Takk for at du deler opplevelsen på denne måten. Rått å lese, du er rå!
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/0/1/9/tiborv.net/httpd.www/maps/show_comment.php on line 18
Skriv ny kommentar
Lagre
 
WSOC Pursuit (25.02.2021) WSOC Pursuit (25.02.2021)