Jukola 2017 (18.06.2017)
Kategori: Orientering
Kart/område: Joensuu
Arrangør: Kalevan rasti
Land: Finland
Disiplin: Natt
Etappe: 2 etappe
Distanse: 17.03 km
Tid: 117:36
Onsdag uka før start. 6x1000m intervall kjøres gjennom som siste hardøkt før Jukola. Føler at formen er bra og at det ikke kommer til å stå på løpinga på stafetten. De foregående løpene har o teknikken vært noe varierende. Dårlig fokus har vært gjennomgående i de løpene hvor det har gått dårlig. Og bra fokus har vært på plass ved bra løp. Mye av grunnen til at jeg mister fokus i løpet av løypa kan være en tidlig bom og dermed mistet glød eller rett og slett at jeg har blitt sliten.

Forhåpninger før Jukola:
Inntil to dager før jeg skulle løpe var det sagt at jeg enten kom til å løpe første etappe, eller andre etappe. Tidligere erfaring er at første etappe er stressende mens de andre etappene er mer rolige. Håpet egt. på første etappe, men kunne også si meg fornøyd med å få tildelt annen etappe. Målet før start var å løpe på under 100 minutter. For å få til dette var jeg avhengig av en fin flyt i løypa og få bommer underveis. Teten var satt opp på 85 minutter og jeg var satt opp på 120 minutter så målet mitt var godt under estimert målgang.

Oppvarming:
Etter en hektisk reise, men en god natt søvn var jeg klar til å løpe. Jeg hadde ikke sovet på 14 timer og var klar for å gjøre mitt for laget. Etter å ha helt i meg nok koffein til å være våken i en uke, jogget jeg rolig mot arena smattende på en energibar. Det var nå drøye 45 minutter til Sturla på 1. etappe skulle komme inn til veksling. Magen romlet misfornøyd etter å ha måttet nøye seg med brødskiver istedenfor kebabpizza som de andre spiste til middag. Etter 2 turer på do og hardt dopapir kan jeg ikke si annet enn at rompa var ganske sår (Tar med eget dopapir neste gang). Nå var det 30 min til Sturla skulle komme inn og 20 min til teten var her. Under oppvarmingen ble det kjørt det at drills som jeg klarte å huske samt litt jogging/gåing fram og tilbake i vekslingsfeltet. Etter noen minutter kommer de første løperne inn på arena. De løper nokså sakte ned brua for å så øke farte inn på oppløpet. Etter 10 min kommer Sturla. Beina er klare til å løpe godt over 14 km og det samme er hodet.

Start-1.Post
Løper på sti/grusvei som leder mot asfaltert vei som første posten ligger bak. Er varierende fart hos folkene rundt meg. Bestemmer meg for å holde 4:30 på kilometern til jeg kommer til veien. Løper plutselig forbi en drikkepost som ikke er på kartet. Dette får meg til å gå over i rolig jogging mens jeg kikker febrilsk på kartet før jeg finner ut at den ikke er tegnet inn. Når jeg kommer meg ut på asfaltveien bestemmer jeg meg for å velge merkebånda i skogen som siste sikre. Tar kursen og ser folk foran som løper i samme retning. Løper etter de og plutselig er jeg langt uti huttiheita. Kikker rundt meg. Ser løpere med både høy og lav fart. Løper litt rundt for å se etter posten min som jeg mener er i nærheten. Ender med at jeg krysser en bekk som er på kartet. Finner ut hvor jeg er og løper inn til første post. Tap på ihvertfall 8 minutter til første post.

1-2 Post. Etter å ha tabbet meg totalt ut på første post tok jeg andre post i sakte jogg. Jeg ville ikke ha en til bom og denne posten så også nokså vanskelig ut.

2-11 Post. Kommer inn i flyten igjen. Løper i en stor klynge og er mye køløping. Prøver å avansere plasser så godt jeg kan siden løypa ser nokså lett ut i dette partiet.

11-12 Post. Taper 3 min på å løpe i feil gafling. Ser ikke godt nok på kompasset og går på en smell.

12-Mål. Finner meg en gruppe på 2 andre finske løpere som har samme gafling som meg. De løper i akkurat fort nok tempo til at jeg får lest kart samt holdt følge. Vi bytter på å dra opp bakken til post 21. Blir noe rask utveksling av strategi som består av å løpe med 10 meter i bredden for å være sikre på å ikke løpe forbi post 23. Etter post 25 er det bånn gass på de siste postene før jeg veksler ut Harald. Løp totalt på 115 minutter. Kunne glatt kommet under 100 hvis starten på løypa hadde gått bedre!
Ikke særlig fornøyd med egen prestasjon...
Vis kommentarer (0)
 
Jukola 2017 (18.06.2017) Jukola 2017 (18.06.2017)