ESOC Long (26.01.2022)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Chepelare
Land: Bulgaria
Disiplin: ski-o
Distanse: 29.76 km
Tid: 129:02
Gj.sn. HR: 137
Maksimum HR: 183
Lang og tung langdistanse. Vinnertid over 2 timer. Kommer litt overraskende i mål bare 3,5 min bak. Fryktet det kunne vært en del mer. Blir en 5. plass som jeg er helt ok fornøyd med. Hadde håpet på medalje, men gjør litt for mange feil. God form fysisk i dag, utenom en litt tung siste halvdel av sisterunden.

Tilsvarende lang oppsummering av løpet som lengden på løypa:

Runde 1:
Starter ut veien fra startpost rett bak Jørgen! Gorlanov og Aslak kommer også inn foran meg litt senere da de kommer ned storløypa fra høyre til veien. Men de forsvinner fort igjen da Aslak skal opp til den første gaflingen og Gorlanov den andre. Jeg starter altså med den borterste 1. posten og tar et annet veivalg enn Jørgen inn i posten ved å gå scooterløypa som jeg taper en plass på. Jeg er derimot den første som velger storløypa til 2. post, men det skiller ikke mye. Kommer meg rett foran Jørgen inn i 2. post. Glir gjennom posten og er først på min 3. post. Blir en blanding av skøyting, glidende fiskebein og fiskebein oppover i de litt løse løypene. Tryner ut på veien ned fra 4. post, men er raskt på beina igjen. Lite snø på veien og stedvis både sand og grus. så kjenner det lugger litt nedover noen steder. Skjønner jeg ikke har hatt den korteste gaflingen da det er en god del løpere foran oss ved fellesposten (uten at vi vet det er fellespost da). Får ryggen til Kiselev i kutten ned fra posten, så antar at vi ligger greit an. Jeg har den sydligste posten i tregaflingen før neste fellespost, men klarer å stemple på den midtre og deretter ta til venstre i krysset, men bråsnur og taper ikke veldig mange sekunder på feilen, men taper nok noen plasser. Har den midtre posten i neste gafling og begynner å tenke litt på langstrekket tilbake. Føler det virker best med et høyreveivalg. Blir noen fall ned den første bratte scooterløype, men kommer meg ned med utstyret i god behold og kan jakte noen rygger på veien. Ser både Jørgen og Kiselev litt foran, i tillegg til en del flere løpere, og føler jeg kommer nærmere opp veien og storløypa. Gjør en ganske så stor tabbe etter jeg kommer inn på det flate scootersporet. Planen var å ta andre til høyre, men føler at det aldri kommer, så tror jeg er forbi og snur, men tar da ned første krysset til høyre og må opp og ned igjen i posten. Fryktelig unødvendig. (Beste veivalg vill vært å ta første høyre og komme forbi husene og fra nordvest inn i posten, men det tenkte jeg aldri på). Fornøyd med å hverfall komme ned prikkaløypa (les: skrenten) til posten med hele ski og staver. Har den østre gaflingen inn mot passering og tar av skia og løper opp bakken. Usikker på om det lønte seg da det var litt løst siste delen. Prøver få i meg en gel på vei bort til slalåmbakken før jeg får saft på passering.

Runde 2:
Bruker tid på å få i kartet og er bare noen få meter til startpost fra kartplanken, så blir stående der litt for å få ting klart. Klarer likevel ta feil i første kryss på vei til min korte førstepost. Taper ganske mye tid her til løperne foran. Ser en svenske litt foran meg, men ellers går jeg mye alene de første strekkene. Må ned på rumpa på vei ned dalen til det nordvestre området på kartet. Føler ikke jeg stoler helt på foten etter vridningen. På langstrekket til fellesposten taper jeg en del på å gå scooterløypa under ledningen. Veien var klart raskere, men var lite gira på den etter at det lugget sist og jeg så både grus, stein og sand på vei oppover på førsterunden. Trodde venstre kunne være like bra, men det var det ikke. Deretter har jeg den midtre gaflingen og deretter den lengst nord, så blir ganske like veivalg som 1. runden. Blir fall ned kamikaze-bakken denne runden også. Denne gangen klarer jeg faktisk finne andre løype til høyre ned mot posten på langstrekket. Har en finne foran som tryner i første krysset og en svenske som krasjer like før vi skal ned skrenten, men jeg klarer meg fint, det samme gjør Henrik i rygg på meg. Har nå den midtre gaflingen inn til passering og veivalget sier seg ganske selv. Derimot ned til passeringspost er jeg n00b. Skal ta gel nå også, men mister den og mister da litt fokus og kommer ut til slalåmbakken denne gangen også som var et tregere veivalg. Får heldigvis saft på passering denne gangen også, så får i meg litt næring.

Runde 3:
Jeg er litt raskere på å få i kartet denne gangen og ser at jeg kan ta veivalget ut på veien til min førstepost ved huset. Skjønner at jeg nå har kort gafling da jeg slipper bort i det nordvestre hjørnet av kartet. Er helt alene, men på toppen av åsryggen på vei til min 3. post på runden møter jeg Lamov (tror jeg det var) og Jørgen og Stanimir. Skjønner at jeg er litt bak da de sannsynligvis skal rett til fellesposten, mens jeg må innom min nesten på toppen av åsen. Tenkte det kunne være smart og safe med et venstreveivalg til fellesposten istedenfor under ledningen da jeg hadde falt der sist og vridd foten litt igjen, men taper mye tid på det. Har heldigvis kort gafling (den nordre) etter fellesposten, og den sydligste på neste gafling. Er fortsatt helt alene som jeg har vært typ hele sisterunden. Begynner å få det litt tungt fysisk på vei oppover veien på langstrekket denne runden. Er så sliten i beina at jeg ikke orker å ploge ordentlig, så det blir to fall ned inn i posten denne runden. Merker det var tungt å reise seg opp igjen etter fallet også. Nøler og går litt dårlig til nest sistepost, men er helt alene, så har ikke så mye betydning. Glir ned til sistepost og inn i mål etter det som må kunne kalles en liten sprekk på sisterunden, men det må være greit på en 2 timer og 9 minutter lang langdistanse på 1700 meters høyde. Kunne trengt den gelen jeg mistet på slutten av 2. runden.
Vis kommentarer (0)
 
ESOC Long (26.01.2022) ESOC Long (26.01.2022)